30.10.2019 Novi Sad

Kompanija Karlsberg poklonila mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

Kompanija Karlsberg poklonila mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu Foto: Beta / Dragan Gojic
Kompanija Karlsberg Srbija poklonila je Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu mini pivaru koja će studentima omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje piva, saopštila je danas ta kompanija.

Pivaru su, kako se navodi, danas otvorili direktor kompanije Karlsberg Srbije Vladimir Vava i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

"Donacijom pivare Tehnološkom fakultetu nastavljamo dugogodišnju saradnju sa ovom obrazovnom institucijom i nastojimo da budućim stručnjacima iz oblasti pivske industrije omogućimo da tokom školovanja steknu i praktična znanja koja će biti u mogućnosti da primene kasnije u svom poslu", rekao je Vava.

Šarčević je kazao da će pogon mini pivare dodatno osnažiti postojeću istraživačku infrastrukturu i omogućiti dalji razvoj Tehnološkog fakulteta.

"Ovo je odličan primer javno-privatnog partnerstva sa jedne strane, i odlična osnova za razvoj dualnog obrazovanja", rekao je Šarčević.

On je ocenio da su Karlsberg i Dunđerski Fondacija prepoznali Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu kao visokoškolsku ustanovu koja obrazuje kvalitetne kadrove zbog čega od 2015. godine dodeljuju stipendije najboljim studentima II, III i IV godine osnovnih akademskih studija i master akademskih studija studijskog područja Prehrambena biotehnologija.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Moguć štrajk u Fiat-Krajsleru u SAD Moguć štrajk u Fiat-Krajsleru u SAD

  Sindikat radnika auto-industrije u SAD je počeo cenkanje s "Fiat-Krajslerom" o novom sporazumu, uz izglednu mogućnost štrajka protiv tog proizvođača automobila u Detroitu.

 • Fiskalni savet: Budžet za 2020. dobro planiran, najveća greška povećanje plata Fiskalni savet: Budžet za 2020. dobro planiran, najveća greška povećanje plata

  Predloženi budžet za 2020. godinu je relativno dobro planiran, ali je najveća ekonomska greška napravljena pre izrade tog budžeta prekomernim povećanjem plata u "opštoj državi" u proseku za 9,6 odsto, rekao je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

 • Mali: Prosečna zarada u decembru preko 500 evra Mali: Prosečna zarada u decembru preko 500 evra

  Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će prosečna zarada u decembru preći 500 evra, čime se "ispunjava obećano", ali da Vlada nije ni time zavodovoljna već želi da životni standard bude još bolji, navodeći da je ovo postignuto na zdravim ekonomskim osnovama.

 • Mali: Povezivanjem sa Juroklir bankom do većeg broja investitora Mali: Povezivanjem sa Juroklir bankom do većeg broja investitora

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima Juroklir banke (Euroclear Bank), jedne od najvećih klirinških organizacija u međunarodnoj trgovini hartijama od vrednosti i izrazio želju za boljim povezivanjem sa ovom finansijskom organizacijom.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side