Kompanija BAT počinje proizvodnju danhila u Vranju
22.09.2020 Beograd

Kompanija BAT počinje proizvodnju danhila u Vranju

Kompanija BAT počinje proizvodnju danhila u Vranju Foto: pixabay.com
Kompanija British American Tobacco (BAT) danas je saopštila da je počela proizvodnju jednog od svojih najpoznatijih proizvoda, premijum cigareta "danhil" (dunhill), u svojoj fabrici u Vranju.


"To je rezultat je dugogodišnjih ulaganja u modernizaciju fabrike u Vranju i proizvodnje, a ujedno potvrđuje stabilnost kompanije, ali i stratešku i dugoročnu opredeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište", navodi se u saopštenju.

Širenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Vranju postaje peta fabrika u BAT sistemu u Evropi koja proizvodi "danhil" cigarete iz premijum klase.

Direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski rekao je da fabrika u Vranju ove godine slavi 135 godina postojanja, a od dolaska u Srbiju, pre 17 godina, kompanija BAT nastojala je da konstantno ulaže u njenu modernizaciju, i do sada je uloženo 270 milona evra.

"Početak proizvodnje premijum cigareta 'danhil' doprineće u značajnoj meri jačanju pozicije same kompanije na tržištu, privrede grada, a samim tim celokupne srpske privrede", rekao je Krstikeski.

Istakao je da je proteklom periodu BAT u fabrici u Vranju zadržao sve zaposlene, nije koristio pomoć države i nastavio je da investira.

Krstikeski je dodao će kompanija BAT "ostati čvrsto posvećena saradnji i dijalogu sa Vladom Srbije po svim pitanjima, a posebno akcizne i poreske politike i kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije".

BAT je, kako se navodi u kompanijskom saopštenju, do sada u Srbiji kroz poreze uplatio više od dve milijarde evra u budžet Srbije.

Privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine BAT je postao najveći britanski investitor u Srbiji.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side