Kamatica: Leks specijalis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara
18.04.2019 Beograd

Kamatica: Leks specijalis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara

Kamatica: Leks specijalis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Ako Skupština Srbije usvoji predloženi zakon o konverziji stambenih kredita u švajcarskim francima svakog građanina će rešavanje tog problema koštati 5.453 dinara, saopštio je danas portal Kamatica.

Do te računice se, kako se navodi, dolazi tako što se 11,7 milijardi dinara, koliko će se izdvojiti iz državnog budžeta da bi se bankama namirile obaveza 15.785 građana zaduženih u švajcarcima, podeli sa 2.143.120 zaposlenih građana.

"Za isti novac može se kupiti čak 198 aparata za magnetnu rezonancu najvišeg kvaliteta ili 55 mesta u Srbiji obogatiti grandioznom fontanom kao što je ona na beogradskoj Slaviji", navela je Kamatica.

Ističe se da rešavanje ovog problema nije planirano budžetom pa će se zbog toga država zadužiti tako što će emitovati obveznice.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.04.2019, 19:34h Slavoljub

    U ovoj zemlji su gradjani finasirali svakakve "epohalne" projekte, ali su najpoznatiji oni koni su za rezultat imali bogacenje kvazi elite proistekle iz kriptokomunista, nove burzoazije koja je ljubeci skute politickih pasa i begova ovom skromno potkovanom narodu "prodala" rog umesto svece, sopsteveni kapital otet kroz privatizacije, konsolidovan kroz subvencije od 10,000 evra po glavi zaposlenog prostog radnika koni radi za najbedniju platu i nosi pelene na poslu. A kada je rec o ovim kreditima treba znati neke cinjenice: njih je drzava toplo preporucivala i podsticala subvencijama da ih gradjani uzimaju, u jednom trenutku je jedan guverner, umesto da ih zabrani, na javnom mediju u nekoj talk show emisiji pomenuo da misli da oni nisu dobri. Posle toga je brze bolje ministar privrede Parivodic demantovao guvernera i rekao blago receno da ne zna sta prica. Treba znati da gradjani odavno pomazu banke jer je o e kredite drzava osiguravala preko Nacionalne korporacije za osiguranje kredita. A sada je i vrhovni kasacio i sud rekao da su krediti gde vas banka laze da se zaduzivala u svajcarcima a onda vam prodala kredit u svajcarcima u najma ju ruku nistav, odnosno spekulantski, jasno ke da j3 drzava odgovorna, ali naravno to je prevaljeno na teret budzeta umesto da se spekulativne radnje kao i u vecini drzava kaznjavaju po zakonu, razvodnjava otima od sirotinje da bi se dalo bogatima i onda prosipaju ove price i svadja narod. Jeste magnetne rezonance su potrebne ali isto tako i posto anje zakona, jer su isto tako i ti lnudi koni su se zaduzivali u svajcarce placali iste poreze ko i svi ostali. Zamislite koliko bi fontana moglo napraviti ili kupiti magnetnih rezonanci od ekstra profita koji su banke otele zahvaljujuci nepostenoj drzavnoj administraciji i politickoj kvazi eliti!?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side