07.12.2017 | 11:48h ► 12:00h Beograd

Jelena Matejić imenovana za direktora Elektromreža Srbije

Jelena Matejić imenovana za direktora Elektromreža Srbije Foto: Novi magazin/SA
Vlada Srbije je za direktora Elektromreže Srbije (EMS) imenovala Jelenu Matejić koja je nepunih godinu dana obavljala funkciju vršioca dužnosti direktora tog preduzeća, saopštio je danas EMS.


Ona je na to mesto izabrana na javnom konkursu koji je vlada objavila u martu 2017. godine, na koji se prijavilo devet kandidata.

Jelena Matejić je u EMS-u zaposlena od 2012. godine, gde je bila izvršni direktor za investicije i stratergiju, a obavljala je i funkcije člana Upravnog i Nadzornog odbora Elroprivrede Srbije (EPS). Pre toga je radila u kompanijama Mark Plan, Delta Sport, Droga Kolinska i Atlantik Grupa.

Od februara 2015. je predsednica saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije, a od 2016. godine član Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

 

Goran Puzović ponovo imenovan za direktora Srbijavoda

Vlada Srbije imenovala je za direktora javnog preduzeća Srbijavode Gorana Puzovića koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, od novembra 2012. godine.

Puzović je na to mesto izabran na konkursu koji je Vlada Srbije objavila u martu i na koji se prijavilo šest kandidata.

Vlada Srbije je na sednici 5. decembra na mesto direktora Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti ponovo imenovala Anu Jovanović. Ona je na toj funkciji bila od decembra 2013. godine.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 119,29 dinara Evro danas 119,29 dinara

    Dinar je danas ojačao za 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,2988 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Povećan kreditni rejting Srbije Povećan kreditni rejting Srbije

    Agencije za ocenu kreditnog rejtinga "Fitč rejtings" i "Standard end Pur" povećale su kreditni rejting Srbije na nivo "BB" sa nivoa "BB-", uz stabilne izglede za unapređenje kreditnog rejtinga, saopšteno je večeras iz Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije festival nauke bmw