Javni poziv EU PRO za dodelu sredstava malim firmama
07.10.2019 Niš

Javni poziv EU PRO za dodelu sredstava malim firmama

Javni poziv EU PRO za dodelu sredstava malim firmama
Razvojni program EU PRO je danas u Nišu javno pozvao vlasnike malih i srednjih proizvodnih preduzeća da se prijave za podršku od ukupno dodeljeno dva i po miliona evra bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme.

To je drugi takav javni poziv tog programa. Biće realizovan na području 99 gradova i opština u Srbiji, a rok za prijavu je 10. novembar.

Milica Korać iz Sektora za mala i srednja preduzeća EU PRO programa kazala je da će firme za nabavku opreme moći da dobiju od 10.000 do 70.000 evra.

"Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzeća od početka 2014. godine do kraja 2018. godine, koja nisu bila u blokadi i da imaju najamenje jednog zaposlenog", rekla je Korać.

Ona je dodala da će rezultati javnog poziva biti poznati početkom marta, a nakon potpisivanja ugovora o dodeli sredstava vlasnici malih i srednjih preduzeća imaće rok od godinu dana da nabave opremu.

Učešće preduzeća u tim nabavkama, dodala je Korać, iznosiće 20 do 30 odsto od ukupne vrednosti opreme.

"Ovo je drugi javni poziv EU PRO programa, a u okviru prvog poziva koji smo imali prošle godine 106 malih i srednjih preduzeća dobilo je ukupno 2,1 milion evra za nabavku opreme. Većina njih je već nabavila opremu koju su tražili", rekla je Korać.

Kako je istakla, EU PRO program dodeljuje bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima jer su značajna za privredu Srbije, za otvaranje novih radnih mesta i investicije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side