Jakovljević: Razlog zbog kojeg kompanija Filip Moris ne otkupljuje domaći duvan kompleksna tema
20.10.2018 Beograd

Jakovljević: Razlog zbog kojeg kompanija Filip Moris ne otkupljuje domaći duvan kompleksna tema

Jakovljević: Razlog zbog kojeg kompanija Filip Moris ne otkupljuje domaći duvan kompleksna tema Foto: Pixabay
Generalni direktor kompanije "Filip Moris" za Jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević ocenio je da je "kompleksna tema" to što ta kompanija ne otkupljuje domaći duvan od 2015. godine.

"To je delimično povezano i sa nelegalnom trgovinom duvanskih proizvoda koja je na neki način uticala na domaće robne marke koje su koristile najveći deo tog duvana, tako da se tražnja za tim smanjila", rekao je Jakovljević na obeležavanju 15 godina od privatizacije Duvanske industrije Niš.

On je podsetio da se kompanija "Alliance One Tobačo" koja se bavila otkupom domaćeg duvana povukla sa ovog tržišta istovremeno kada je "Filip Moris" obustavio otkup.

"U celini je odnos cene i kvaliteta takav da mi u ovom momentu ne otkupljujemo duvan, ali siguran sam da smo svim onim što smo uradili u prethodnih 15 godina itekako doprineli srpskoj privredi", izjavio je Jakovljević.

Prema njegovim rečima, "Filip Moris" je od privatizacije Duvanske industrije u tu fabriku do sada uložio 850 miliona dolara i drugi je najveći poreski obveznik u zemlji, sa učešćem od pet odsto u ukupnim poreskim prihodima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Upozorenja EU na opasni proizvod najčešća za igračke Upozorenja EU na opasni proizvod najčešća za igračke

  Reagovanja na upozorenja na opasne proizvode u EU iz godine u godinu je sve više, a upozorenja se najčešće odnose na igračke, pokazao je danas objavljeni izveštaj o radu sistema Evropske komisije za sprečavanje prodaje opasnih proizvoda na tržištu.

 • Pokrenuta proizvodnja u FCA u Kragujevcu Pokrenuta proizvodnja u FCA u Kragujevcu

  Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija vratili su se danas na posao posle pauze od 16. marta, i proizvodnja fijata 500L se nastavlja u dve smene, rečeno je Beti u Samostalnom sindikatu FCA.

 • Efektiva: Turisti ne moraju da prihvate zamenska putovanja Efektiva: Turisti ne moraju da prihvate zamenska putovanja

  Povodom zatvaranja granice Grčke za državljane Srbije, Udruženje potrošača "Efektiva" je danas objavilo da oni koji su putovanja uplatili posle 15. marta, ne moraju da prihvate zamenska putovanja, jer, po Uredbi o zamenskim putovanjima, imaju pravo na povraćaj novca.

 • Evro danas 117,56 dinara Evro danas 117,56 dinara

  Zvanični srednji kurs dinara je danas 117,5660 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side