22.11.2017 Beograd

Infrastruktura železnice Srbije raspisala konkurs za 20 licenciranih inženjera

Infrastruktura železnice Srbije raspisala konkurs za 20 licenciranih inženjera Foto: Pixabay
Javno preduzeće Infrastruktura železnice Srbije raspisala je danas konkurs za prijem 20 diplomiranih inženjera u stalni radni odnos na neodređeno vreme, koji će biti angažovani na projektu brze pruge Beograd- Subotica - državna granica.

Kako je saopšteno, oni će biti angažovani na upravljanju projektima modernizacije železničke infrastrukture sa mestom rada u Beogradu, a biće primljeno 12 inženjera građevinarstva i osam  inženjera elektrotehnike.

Pored opštih uslova konkursa, kandidati treba da imaju projektantske ili izvođačke licence Inženjerske komore i minimum pet godina radnog iskustva na poslovima u oblasti građevinarstva i železničke i saobraćajne infrastrukture.

Za taj posao kandidati bi trebalo da imaju i radno iskustvo u poslovima unapređenja železničke, odnosno saobraćajne infrastrukture u skladu sa FIDIC uslovima ugovora.

Infrastrukturni projekti, vredni oko četiri i po milijarde evra, kako je navedeno u saopštenju, "doprineće i da posao na železnici bude jedan od perspektivnijih poziva za mlade".

"Ovo je još jedna praktična potvrda da modernizacija železničke infrastrukture u Srbiji predstavlja izuzetnu priliku za angažovanje domaćih stručnjaka na najzahtevnijim i najznačajnijim razvojnim projektima ne samo u našoj zemlji, već i u regionu", navedeno je u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side