03.10.2018 | 12:31h ► 16:31h Beograd

Ikea će u Beogradu graditi trgovački centar, a ne robnu kuću

Ikea će u Beogradu graditi trgovački centar, a ne robnu kuću Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade
Kompanija Ikea najavila je danas da će u Beogradu graditi trgovački centar, koji će biti smešten pored njene robne kuće u Bubanj potoku.

U toj kompaniji navode da nije tačno da će u Beogradu graditi još jednu robnu kuću Ikea, kao što je danas ranije saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U tom saopštenju navedeno je da će taj trgovinski lanac u Srbiji u izgradnju nove robne kuće investirati 50 miliona evra i zaposliti 400 ljudi. 

Međutim, kompanija će graditi ritejl park (Beogradski trgovački centar) čija bi izgradnja trebalo da počne na proleće 2019. godine i da bude otvoren 2020.

U nastavku teksta prenosimo neizmenjeno provbitno saopštenje koje je prenela agencija Beta.

 

Ikea u Srbiji ulaže još 50 miliona evra i zapošljava 400 ljudi

Direktor kompanija Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke danas je najavio da će taj trgovinski lanac u Srbiji u izgradnju nove robne kuće investirati 50 miliona evra i zaposliti 400 ljudi.

On je u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović rekao da je dobra, otvorena saradnja sa vlastima u Srbiji doprinela nastavku investiranja, čime će ukupna vrednost investicija te kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

"Plan nam je da na proleće naredne godine započnemo izgradnju novog ritejl parka i da on bude otvoren na proleće 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada", rekao je on.

Zorana Mihajlović je kazala da nova investicija Ikee donosi nova zapošljavanja i prihode u budžet.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti, a Vanoverbeke je istakao da Ikea poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u uskladjivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

"Ikea je odličan primer poštovanja principa rodne ravnopravnosti i unapredjenja položaja žena. Zajedničkim aktivnostima možemo doprineti da se žene ekonomski osnaže i budu ravnopravne u ostvarivanju svojih prava", rekla je Mihajlović koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Američki Behtel i Srbija potpisali memorandum o drumskom 'Moravskom koridoru' Američki Behtel i Srbija potpisali memorandum o drumskom 'Moravskom koridoru'

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i potpredsednik američke kompanije Behtel, Šon Keri, potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji u izgradnji deonice "Moravskog koridora" - puta od Pojata do Preljine duge 110 kilometara, a maksimalna vrednost te investicije je 800 milione evra.

 • Izmena Zakona o prevozu putnika ugrožava rad aplikacije CarGO Izmena Zakona o prevozu putnika ugrožava rad aplikacije CarGO

  Direktor beogradske kompanije CarGo, Vuk Guberinić izjavio je danas da izmene Zakona Srbije o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ozbiljno ugrožavaju rad aplikacije CarGo, i da su takve da će cenu prevoza diktirati taksisti i lokalna samouprava, a ne slobodno tržište.

 • Evro danas 118,24 din Evro danas 118,24 din

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs je 118,2412 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Siniša Mali obišao Slobodnu zonu Smederevo Siniša Mali obišao Slobodnu zonu Smederevo

  Ministar finansija Siniša Mali obišao je danas Slobodnu zonu Smederevo, za koju je naveo da je za poslednjih pet godina uvećala broj zaposlenih 20 puta, ukupan obim prozvodnje 30 puta, kao i da je ukupan izvoz porastao 39 puta.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side