Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo
02.12.2019 Beograd

Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo

Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo Foto: PrtScn
Direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić izjavio je danas da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv te softverske kompanije.

"Moramo da alarmiramo javnost da smo dobili saznanja da ministarka Zorana Mihjalović vrši pritisak na tužilaštvo i Odeljenje za visokotehnološki kriminal da oduzmu kompjutere i ugase servere kompanije, kako bi na taj način onemugućili rad kompanije. Ćutao sam više od mesec dana o neviđenim pritiscima, ali sada moramo da reagujemo jer ovo ugrožava i javni interes", izjavio je Guberinić, navedeno je u saopštenju.

Guberinić je istakao da se mladima poručuje da ostanu u zemlji, "a istovremeno ministarka u Vladi želi da im oduzme računare, kako ne bi mogli da rade".

"Ako neko tera domaću kompaniju koja plaća porez i ima 100 odsto elektronsko poslovanje, kako možemo da očekujemo da u Srbiju dođe bilo koja velika kompanija ili da se u Srbiji napravi neki novi gigant. Srbiju će zaobilaziti kompanije, a mladima se poručuje da ova zemlja nije mesto za inovacije", rekao je direktor CarGo.

Guberinić je postavio pitanje ministarki Mihajlović da li "lov na softversku kompaniju uz pritiske i naloge 'internet policiji', koja treba ovaj posao da obavi, predstavlja manir evropske i savremene političarke".

"Prekinuo sam posetu Italiji gde sam na poziv kompanije FIAT bio na prezentaciji novih modela i gde smo razgovarali o poslovnoj saradnji i investicijama, ali sam morao da se vratim da bismo stali na put destrukciji", izjavio je Guberinić.

Direktor kompanije CarGo Tećnologies najavio je da će uskoro u javnost izneti i dokaze koji su do njega došli anonimno, "ali koji dokazuju da se pritisci na nezavisnost tužilaštva dešavaju formalnim kanalima, ali i kroz neformalne koridore moći".

"Zabeležen je trag političkog pritiska i još jednom se pokazuje da ništa ne može da se izgubi ili zataška dugoročno", zaključio je Guberinić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side