Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo
02.12.2019 Beograd

Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo

Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo Foto: PrtScn
Direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić izjavio je danas da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv te softverske kompanije.

"Moramo da alarmiramo javnost da smo dobili saznanja da ministarka Zorana Mihjalović vrši pritisak na tužilaštvo i Odeljenje za visokotehnološki kriminal da oduzmu kompjutere i ugase servere kompanije, kako bi na taj način onemugućili rad kompanije. Ćutao sam više od mesec dana o neviđenim pritiscima, ali sada moramo da reagujemo jer ovo ugrožava i javni interes", izjavio je Guberinić, navedeno je u saopštenju.

Guberinić je istakao da se mladima poručuje da ostanu u zemlji, "a istovremeno ministarka u Vladi želi da im oduzme računare, kako ne bi mogli da rade".

"Ako neko tera domaću kompaniju koja plaća porez i ima 100 odsto elektronsko poslovanje, kako možemo da očekujemo da u Srbiju dođe bilo koja velika kompanija ili da se u Srbiji napravi neki novi gigant. Srbiju će zaobilaziti kompanije, a mladima se poručuje da ova zemlja nije mesto za inovacije", rekao je direktor CarGo.

Guberinić je postavio pitanje ministarki Mihajlović da li "lov na softversku kompaniju uz pritiske i naloge 'internet policiji', koja treba ovaj posao da obavi, predstavlja manir evropske i savremene političarke".

"Prekinuo sam posetu Italiji gde sam na poziv kompanije FIAT bio na prezentaciji novih modela i gde smo razgovarali o poslovnoj saradnji i investicijama, ali sam morao da se vratim da bismo stali na put destrukciji", izjavio je Guberinić.

Direktor kompanije CarGo Tećnologies najavio je da će uskoro u javnost izneti i dokaze koji su do njega došli anonimno, "ali koji dokazuju da se pritisci na nezavisnost tužilaštva dešavaju formalnim kanalima, ali i kroz neformalne koridore moći".

"Zabeležen je trag političkog pritiska i još jednom se pokazuje da ništa ne može da se izgubi ili zataška dugoročno", zaključio je Guberinić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC

  Srbija treba da traga za direktnim stranim investicijama, a dolazak u Beograd Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), koja će samo kreditima finansirati projekte, znači veće zaduživanje, rekao je danas konsultant za strane investicije Milan Kovačević.

 • Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao danas da očekuje da će se u novembru ove godine videti pri efekti dolaska Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC) i da SAD nudi milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija i infrastrukturne projekte.

 • Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn

  Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević, najavio je danas izmene Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o strancima da bi se obezbdili veći prihodi države od toga što sve veći broj stranaca iz Srbije radi "na daljinu", za firme u drugim zemljama.

 • Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om

  Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side