Gradonačelnik Niša: Nove fabrike znače povoljno poslovno okruženje i privredni ambijent
29.09.2018 Niš

Gradonačelnik Niša: Nove fabrike znače povoljno poslovno okruženje i privredni ambijent

Gradonačelnik Niša: Nove fabrike znače povoljno poslovno okruženje i privredni ambijent Foto: Beta / Saša Đorđević
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da je otvaranje fabrike austrijske kompanije "Cumtobel" i filipinske fabrike za elektronske аuto-komponente "Imi" u Nišu značajno zbog stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i privrednog ambijenta, što će privući nove investitore.

"Šaljemo poruku i poziv novim investicijama da u ovoj investicionoj radnoj zoni možemo prihvatiti nove investicije", rekao je Bulatović za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da će sve to doprineti kreiranju nove slike grada Niša, u kojem je nezaposlenost smanjena sa 36.000 na 25.000.

Bulatović je kazao da se istovremeno potencijalnim investitorima šalje poziv za nove investicije i razvija se grad, jer će od tih fabrika prihodovati mnogo više od drugih fabrika u Nišu.

"To su mere politike Vlade Srbije u cilju sprečavanja odliva ljudi, koji su decenijama odlazili", kazao je gradonačelnik Niša.

U Nišu je juče austrijska kompanija "Cumtobel" otvorila fabriku za proizvodnju LED rasvete u kojoj je već zaposleno 300 radnika, a kada bude radila punim kapacitetom, biće ih 1.100.

Danas će kraj Niške Banje biti otvorena filipinska fаbrika zа elektronske аuto-komponente "Imi" u kojoj će biti zaposleno 1.250 ljudi, od kojih će 500 biti inženjeri.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side