Gradiće se nov most preko Velike Morave u Ćupriji
30.07.2019 Cuprija

Gradiće se nov most preko Velike Morave u Ćupriji

Gradiće se nov most preko Velike Morave u Ćupriji Foto: Pixabay
Izgradnja još jednog mosta preko Velike Morave u Ćupriji bi trebalo da počne početkom iduće godine, najavio je danas predsednik Opštine Ninoslav Erić.

"Imamo puno projekata u Ćupruji, a jedan od najvećih je rekonstrukcija trotoara u ulici Kneza Miloša.

Takođe radimo rekonstrukciju Gimnazije, kao i Niže muzičke škole 'Dušan Skovran' ", kazao je Erić i istakao: "Radimo i na izgradnji spomenika Knezu Lazaru".

Samo popravka trotoara u Ulici Kneza Miloša košta 58 miliona dinara, a plaćaju je lokalna vlast i Ministarstvo privrede Srbije.

 

Privredne delegacije iz Kine u poseti Ćupriji

Ćupriju su posetile privredne delegacije iz dva kineska okruga sa ciljem uspostavljanja bolje privredne saradnje, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić."Prva delegacija sa dvadesetak privrednika došla je iz okruga gde je glavni grad Šenžen.

To je provincija koja se najviše razvija u Kini i najjača je ekonomski. Privrednoj delegaciji smo prezentovali naše mogućnosti i očekujemo vrlo brzo povratne informacije da li im odgovara da dođu i investiraju kod nas", kazao je Erić. Druga delegacija bila je iz pobratimljenog grada Šujanga.

"Došli su predstavnici ovog grada koji su napravili industrijsku zonu u Šujangu. To je jedan od 40 gradova koji se najbrže razvija u Kini i prema njihovom primeru mi pravimo našu novu industrijsku zonu", kazao je Erić.

U delegaciji je bio i kineski investitor koji je u Ćupriji otvorio fabriku prediva Eurofiber. On je najavio da će u avgustu ponovo doći u Ćupriju sa idejom da otvori i treću proizvodni pogon.

Ta kineska fabrika za sada proizvodi prediva i čarape.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side