"Forum": A šta je bilo sa otpisom kamata, ministarko?
06.12.2012 Niš

"Forum": A šta je bilo sa otpisom kamata, ministarko?

"Forum": A šta je bilo sa otpisom kamata, ministarko?
Predsednik Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša Jovan Jovanović rekao je danas da su ministarki energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorani Mihajlović uputili drugo otvoreno pismo u kome je podsećaju na dato obećanje o otpisu kamata na dugove za struju.

Prvo otvoreno pismo uputili smo još u avgustu, ali odgovor nismo dobili, kazao je Jovanović na konferenciji za novinare i podsetio da je Mihajlovićeva više puta izjavila da će kamate na dugove za struju biti otpisane, ali se uprkos takvim izjavama još ništa nije dogodilo. 

"Trpimo veliki pritisak građana koji svakodnevno pitaju šta će biti sa kamatama", napomenuo je Jovanović. 

U "Forumu" očekuju odgovor na njihov zahtev da Agencija za energetiku bude organizovana u skladu sa Zakonom o javnim agencijama i evropskim direktivama, što znači da polovina članova treba da bude birana iz redova korisnika usluga. 

Jovanović je izrazio protest zbog načina na koji je obračunato umanjenje PDV-a u oktobarskom računu, jer ono nije dva odsto, kako je obećano, već je manje i obračunato je primenom stope od 1,4125 odsto. 

On je kazao da je za dugovanja građana u Nišu prema javnim komunalnim preduzećima na lokalnom nivou primenjen korektan sistem po kome se kamata otpisuje sa isplatom celokupnog osnovnog duga ili se kamata zamrzava u slučaju sporazuma o otplati duga u ratama. 

Taj način otplate dugova bi mogao da posluži kao model za isplatu dugova za struju, napomenuo je Jovanović.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side