06.08.2018 Brisel

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj Foto: pixabay.com
Fond evrozone za pomoć saopštio je danas da je uplatio Grčkoj poslednju ratu pomoći od 15 milijardi evra, pošto je primedba Nemačke odložila isplatu nekoliko nedelja.

Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) saopštio je da će 9,5 milijardi evra biti iskorišćeno za pravljenje zaštitnog fonda u gotovini kako bi Grčkla mogla da ispunjava svoje finansijske potrebe skoro dve godine.

Preostalih 5,5 milijardi evra će otići na isplatu ogromnog duga zemlje.

Direktor ESM-a Klaus Regling je rekao da je "Grčka prešla dug put" tokom trogodišnjeg programa pomoći i da se "posvećenost i naporan rad grčkog naroda sada isplaćuju".

Nemačka se sredinom jula protivila isplati tada, navodeći da Atina još nije ispunila sve uslove.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 117,94 dinara Evro danas 117,94 dinara

    Dinar je danas jači za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 117,9446 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Britanska funta izgubila vrednost u jeku tenzija oko Bregzita Britanska funta izgubila vrednost u jeku tenzija oko Bregzita

    Britanska funta izgubila je danas gotovo jedan procenat vrednosti u odnosu na evro i na dolar kao posledicu tenzija oko izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, čije odlaganje je zatražila britanska premijerka Tereza Mej.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side