06.08.2018 Brisel

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj Foto: pixabay.com
Fond evrozone za pomoć saopštio je danas da je uplatio Grčkoj poslednju ratu pomoći od 15 milijardi evra, pošto je primedba Nemačke odložila isplatu nekoliko nedelja.

Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) saopštio je da će 9,5 milijardi evra biti iskorišćeno za pravljenje zaštitnog fonda u gotovini kako bi Grčkla mogla da ispunjava svoje finansijske potrebe skoro dve godine.

Preostalih 5,5 milijardi evra će otići na isplatu ogromnog duga zemlje.

Direktor ESM-a Klaus Regling je rekao da je "Grčka prešla dug put" tokom trogodišnjeg programa pomoći i da se "posvećenost i naporan rad grčkog naroda sada isplaćuju".

Nemačka se sredinom jula protivila isplati tada, navodeći da Atina još nije ispunila sve uslove.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni

  Udruženi sindikati Srbije Sloga ocenili su danas da najavljene izmene Zakona o radu, koje će kako se navodi, omogućiti poslodavcima da proveravaju razloge zbog kojih zaposleni otvaraju bolovanja i da im daju otkaz ako uoče zloupotrebe, predstavljaju "neviđeni bezobrazluk koji za cilj jedino ima zastrašivanje zaposlenih da rade i kada su bolesni".

 • Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da zemlje regiona moraju bolje da se povezuju, pre svega infrastrukturno, i da iskoriste kineski projekat "Jedan pojas jedan put".

 • Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u programu sa Ruskim železnicama pedvidjen nastavak obnove pruge Beograd-Bar, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

 • Evro danas 118,23 dinara Evro danas 118,23 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,2366 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side