20.11.2019 Čačak

Fabrika Budimka u Požegi prodata na aukciji za 212,7 miliona dinara

Fabrika Budimka u Požegi prodata na aukciji za 212,7 miliona dinara Foto: FreeImages.com
Bankrotirana Fabrika za proizvodnju i preradu voća i povrća "Budimka" u Požegi prodata je danas na aukciji domaćoj kompaniji "ITN Group" iz Kosjerića za 212,7 miliona dinara, rečeno je agenciji Beta u stečajnoj upravi.

Današnja aukcija "Budimke" je treća po redu, a početna cena za fabrički kompleks je bila 212,7 miliona dinara, za koliko je i prodata.

Kompanija "ITN Group", koja se bavi inovacijama u poljoprivredi, proizvodnjom, preradom i pakovanjem zamrznutog voća i povrća, najavila je početnu investiciju u "Budimku" od pet miliona evra.

Pored fabričkog kompleksa sa pratećim parcelama u Požegi, prodata je i "Budimkina" farma za tov junadi u selu Zdravčići domaćoj kompaniji "Inmold" iz Požege.

Početna cena za farmu bila je 11,6 miliona dinara, ali je na aukciji prodata za veću cenu.

Proizvodnja u "Budimci", osnovanoj pre 72 godine, prekinuta je u decembru 2015. godine, a dve godine kasnije proglašeno je bankrotstvo čime je ta fabrika oslobođena duga od 13 miliona evra.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Povećan kreditni rejting Srbije NBS: Povećan kreditni rejting Srbije

  Rejting agencija Standard and Poor's povećala je kreditni rejting Srbije sa "BB" na "BB+" i ocenila izglede za dalje povećanje rejtinga kao pozitivne, što je snažan signal da su i u narednom kraćem roku moguća dalja povećanja kreditnog rejtinga, saopštila je večeras Narodna banka Srbije.

 • Kopač: U Elektromreži Srbije znali da Kosovo izlazi iz njenog regulatornog bloka Kopač: U Elektromreži Srbije znali da Kosovo izlazi iz njenog regulatornog bloka

  Direktor Sekretarijata Energetske zajednice (EZ) Janez Kopač rekao je da potpisivanje ugovora između Operatora sistema transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) i albanskog Operatora prenosnog sistema (OST) o uspostavljanju regulatornog bloka energetskog sistema Kosovo-Albanija nije bilo nepoznato srpskom operatoru Elektromreži Srbije (EMS), kao ni predstavnicima Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije (ENTSO-E).

 • Potpisan sporazum Srbije i BiH o saradnji u izgradnji auto-puta Beograda - Sarajevo Potpisan sporazum Srbije i BiH o saradnji u izgradnji auto-puta Beograda - Sarajevo

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, potpisala je danas sa zamenikom ministra telekomunikacija i saobraćaja Bosne i Hrecegovine (BiH) Sašom Dalipagićem sporazum između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji na realizaciji projekta auto-puta Beograd-Sarajevo.

 • Mali: Srbija sve bliže investicionom rejtingu Mali: Srbija sve bliže investicionom rejtingu

  Ministar finansija Siniša Mali ocenio je danas da su povećanjem kreditnog rejtinga potvrđeni dobri rezultati Srbije i dodao da će se na taj način zemlja još bolje pozicionirati na svetskom finansijskom tržištu i tako brže stići do investicionog rejtinga.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side