Erste banka odustala od Komercijalne banke, ali ne i od kupovine u Srbiji
01.08.2019 Beograd

Erste banka odustala od Komercijalne banke, ali ne i od kupovine u Srbiji

Erste banka odustala od Komercijalne banke, ali ne i od kupovine u Srbiji
Generalni direktor austrijske Erste grupe Andreas Trajhl izjavio je da je njegova banka razmatrala kupovinu Komercijalne banke, ali da su odustali i odlučili da novac ulože u unapređenje svog ogranka u Srbiji.

"Razmatrali smo kupovinu Komercijalne banke i u principu sviđa nam se i bili bismo zainteresovani da je kupimo, jer smo zainteresovani za Srbiju", kazao je on u intervjuu za "Danas".

Prema njegovim rečima, kupovina Komercijalne banke bi pomogla da Erste banka u Srbiji dobije mnogo više klijenata, ali se od toga odustalo, jer su duboko u procesu instalacije digitalne platforme nazvane "Džordž".

"Uz činjenicu da smo odlučili da ove godine promenimo kor informacioni sistem, odlučili smo umesto da kupimo Komercijalnu, da damo našoj banci u Srbiji dosta novca da ubrza uvođenje kor sistema i ubrza instalaciju 'Džordža' i digitalne banke", kazao je Trajhl.

Kako je dodao, kupovina Komercijalne banke bi Erste banku koštala 500 miliona evra, pa je odlučeno da se taj novac uloži u digitalno bankarstvo i zaposlene.

Na pitanje da li Erste banka odustaje od eventualne akvizicije neke manje banke u Srbiji, Trajhl je odrečno odgovorio.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side