eKapija: Jat tehnika prodata češkoj kompaniji Avia Prime
29.11.2019 Beograd

eKapija: Jat tehnika prodata češkoj kompaniji Avia Prime

eKapija: Jat tehnika prodata češkoj kompaniji Avia Prime Foto: PrtScn
Ministarstvo privrede Srbije je donelo odluku kojom je za kupca oko 99,4 udela u kapitalu JAT tehnike proglasilo kompaniju Avia Prime iz Praga, objavila je danas.

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 6. novembar i do tog roka podneta su dva zahteva. Jedan zahtev podnela je kompanija SR Tećnics iz Klotena u Švajcarskoj, a drugi češka Avia Prime, koja je potom jedina i ponela prijavu za učešće u postupku.

Avia Prime je stopostotni vlasnik kompanija Adria Tehnike iz Slovenije i Lineteć-a iz Poljske.

"Zahvaljujemo se Vladi Srbije na ovoj prilici i sprovođenju ovog zahtevnog procesa. Svim snagama ćemo se potruditi da Jat tehniku uzdignemo na svetski nivo u MRO segmentu gde po tradiciji i pripada", kazao je generalni direktor Avia Prime Piotr Kačor.

Jat tehnika, čije je sedište na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avia Prime grupe, zajedno sa aerodromima u Ljubljani, i aerodromima Katovice i Ržežov (Poljska).

Ministarstvo privrede je 25. oktobra 2019. oglasilo prodaju preduzeća JAT tehnika u postupku javnog prikupljanja ponuda.

Procenjena vrendnost preduzeća je bila oko 20 miliona evra, a početna cena iznosila je oko 10,2 miliona evra, podsetio je portal eKapija.

Prethodni tender za privatizaciju Jat tehnike koja se bavi popravkom i održavanjem letelica i svemirskih letelica, bio je raspisan početkom spetembra, da bi Ministarstvo privrede 13. oktobra odlučilo da poništi postupak privatizacije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju

    Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija i Turkiš erlajnz postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije, saopštila je danas Er Srbija.

  • Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine

    Svetska banka (SB) objavila je danas da je Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori odobrila 123,2 miliona evra (134 miliona dolara) za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine (SDIP) čiji je cilj da ojača prekograničnu saradnju kroz upravljanje vodnim resursima i da unapredi plovnost vodnog puta i zaštitu od poplave.

  • Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra

    Paket pomoći, koji je država Srbija namenila privredi i građanima, kako bi ublažila posledice pandemije koronavirusa, do sada ukupno iznosi 5,8 milijardi evra, odnosno 12 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je jedan od najvećih paketa pomoći koji je neka zemlja pripremila, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side