23.10.2018 Beograd

EBRD ulaže u energetsku efikasnost u Srbiji

EBRD ulaže u energetsku efikasnost u Srbiji
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je potpisal ugovor sa bankom Intezom u Srbiji o kreditu od 15 miliona evra za investicije u energetsku efikasnost i male projekte obnovljive energije.

Krediti banka Inteze dostupni su za preduzeća i opštine koji žele da investiraju u poboljšanje energetske efikasnosti, što mogu, između ostalog, biti investicije u ekonomičnije osvetljenje, novu opremu za proizvodnju, izolaciju objekata, solarne panele i bojlere za biomasu.

"Za privredne subjekte, komunalna javna preduzeća i opštine, obezbeđen je bolji pristup finansiranju zahvaljujući ugovoru koji je EBRD potpisala sa bankom Intezom u Srbiji. Kredit je namenjen za investiranje u projekte energetske efikasnosti", kaže se u saopštenju.

Navodi se i da je ugovor potpisan u okviru druge faze programa za održivu energetsku efikasnost na Zapadnom Balkanu (WeBSEFF II), koji obezbeđuje kreditne linije partnerskim bankama u regionu za finansiranje preduzeća i opština koje žele da ulažu u energetsku efikasnost i male projekte obnovljive energije.

Ova kreditna linija je deo EBRD inicijative Tranzicija ka zelenoj ekonomiji. Od 2006. godine, EBRD je opredelila više od 26 milijardi evra za projekte koji unapređuju tranziciju ka zelenoj ekonomiji u 38 zemalja u koje investira.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se Srbija strateški optedelila za ulaganje u železnicu, te da očekuje da će u narednih četiri-pet godina biti rehabilitovane sve najvažnije pruge u zemlji.

 • Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom

  Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom o saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom koja je spremna da kreditira nove projekte u Srbiji.

 • Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava

  Radnici kompanije "Leoni" u Malošištu kod Doljevca od kojih je zatraženo da prihvate rad duži od jedne radne nedelje i rad prekovremeno, noćni rad i preraspodelu radnog vremena ocenili su da su njihova prava time povređena.

 • Evro danas 118,38 dinara Evro danas 118,38 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,3800 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side