23.10.2018 Beograd

EBRD ulaže u energetsku efikasnost u Srbiji

EBRD ulaže u energetsku efikasnost u Srbiji
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je potpisal ugovor sa bankom Intezom u Srbiji o kreditu od 15 miliona evra za investicije u energetsku efikasnost i male projekte obnovljive energije.

Krediti banka Inteze dostupni su za preduzeća i opštine koji žele da investiraju u poboljšanje energetske efikasnosti, što mogu, između ostalog, biti investicije u ekonomičnije osvetljenje, novu opremu za proizvodnju, izolaciju objekata, solarne panele i bojlere za biomasu.

"Za privredne subjekte, komunalna javna preduzeća i opštine, obezbeđen je bolji pristup finansiranju zahvaljujući ugovoru koji je EBRD potpisala sa bankom Intezom u Srbiji. Kredit je namenjen za investiranje u projekte energetske efikasnosti", kaže se u saopštenju.

Navodi se i da je ugovor potpisan u okviru druge faze programa za održivu energetsku efikasnost na Zapadnom Balkanu (WeBSEFF II), koji obezbeđuje kreditne linije partnerskim bankama u regionu za finansiranje preduzeća i opština koje žele da ulažu u energetsku efikasnost i male projekte obnovljive energije.

Ova kreditna linija je deo EBRD inicijative Tranzicija ka zelenoj ekonomiji. Od 2006. godine, EBRD je opredelila više od 26 milijardi evra za projekte koji unapređuju tranziciju ka zelenoj ekonomiji u 38 zemalja u koje investira.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side