EBRD sa 100 miliona evra kreditira kupovinu 18 vozova za srpske železnice
31.10.2019 Beograd

EBRD sa 100 miliona evra kreditira kupovinu 18 vozova za srpske železnice

EBRD sa 100 miliona evra kreditira kupovinu 18 vozova za srpske železnice
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kredititiraće preduzeće Srbija voz sa 100 miliona evra za nabavku 18 vozova, saopštila je danas ta banka.

"Srbija voz kupiće vozove sa četiri vagona, koji će pružati udobne i pouzdane usluge regionalnog prevoza putnika na elektrifikovanim deonicama železničke mreže", navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će to poboljšanje usluga Srbija voz kompanije podstaći nove putnike da počnu više da koriste železnički transport, što dugoročno može doprineti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.

EBRD je do sada već podržao srpsku železnicu u kupovini novih putničkih vozova i teretnih vagona koji sada povezuju neke od najvećih gradova u zemlji.

Osim ulaganja u novi vozni park, EBRD je podržao Srbija voz i u proširenju i modernizaciji železničkog depoa za održavanje u Zemunu, kao i nastojanjima kompanije da unapredi svoje informacione sisteme, upravljanje energijom i sistem za prodaju karata.

Paralelno s tim, EBRD podržava kompaniju u poboljšanju organizacije i korporativnog upravljanja, što bi trebalo da doprinese povećanju efikasnosti i ukupnoj modernizaciji kompanije.
EBRD je do sada odobrila više od milijardu evra za ulaganja u održivu infrastrukturu u Srbiji i predvodi u finansiranju "tranzicije ka zelenoj ekonomiji" ulaganjima u ključnu saobraćajnu i gradsku infrastrukturu, obnovljive izvore energije i projekte energetske efikasnosti.

Ta banka je uložila više od pet milijardi evra u 250 projekata u Srbiji.


 

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side