Dvocifren rast broja domaćih turista u avgustu
01.10.2020 Beograd

Dvocifren rast broja domaćih turista u avgustu

Dvocifren rast broja domaćih turista u avgustu Foto: Logo
U avgustu mesecu se nastavlja kontinuirani rast dolazaka i noćenja domaćih turista. Oni su u tom mesecu ostvarili 1000516 noćenja, što je 23% više nego u avgustu prošle godine. Samo mesec dana ranije, taj procenat bio je - 3,2% u odnosu na jul prošle godine, dok su podaci za jun – 17%.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u avgustu najviše bili zainteresovani za planinska i banjska mesta – Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Kopaonik, Taru, Divčibare i dr. Domaći gosti su pokazali veliko interesvoanje i za Taru, banje Vrdnik i Gornja Trepča , kao i za Staru Planinu.

Strani turisti su, zbog još uvek limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 80.160 noćenja, što je za 84% manje nego u istom mesecu prošle godine ali skoro 20 000 noćenja više nego mesec dana ranije, u julu ove godine.  To je pokazatelj blagog oporavka međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja prouzrokovanih COVID-19. Najviše noćenja ostvarili su turisti  iz BIH, Turske, Nemačke, Rusije i Poljske.

Podsećamo da je ostvaren blagi ali kontinuiran rast ukupnog turističkog prometa kako je leto odmicalo jer se sve više domaćih ali i stranih turista opredeljivalo za odmor u našoj zemlji.

autor: IG izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side