Drobnjak: Neće biti povećanja cena putarine
13.08.2020 Beograd

Drobnjak: Neće biti povećanja cena putarine

Drobnjak: Neće biti povećanja cena putarine Foto: Novi magazin/SA
V.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da putarina u Srbiji neće poskupeti u ovoj godini i pored gubitaka u naplati zbog smanjene frekvencije saobraćaja koji su trenutno procenjeni na 40 do 45 miliona evra.


"Ni na jednoj deonici putarina neće poskupeti", kazao je Drobnjak za RTS i naveo da je od januara do jula minus u napalti putarine bio 3,6 milijardi dinara.

Dodao je da se procenjuje da će u avgustu taj manjak biti oko 1,2 milijarde dinara, što je oko 40 miliona evra manje za prvih osam meseci.

Drobnjak je naveo da je procena prema planu poslovanja "Puteva Srbije" bila da će u julu ove godine naplata putarina biti 3,2 milijarde dinara, a u avgustu 3,3 milijarde dinara, što je ukupno oko 53 milona evra.

"Sada očekujemo da će u ova dve udarna meseca naplata putarine biti manja od 35 miliona evra", kazao je Drobnjak.

Istakao je i da je do početka avgusta bilo 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine.

"Prošle godine je bilo oko 60 miliona vozila, a ove godine procenjujemo da će ih biti oko sedam miliona vozila manje", kazao je Drobnjak.

On je najavio i da će rehabilitacija deonice puta od Ovčar Banje do Užica, u dužini od 37 kilometara, biti završena do 1. septembra, dok će deonica od Užica do Zlatibora biti gotova 1. oktobra.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side