Oko 200 radnika Zastava oružja završava ugovorene poslove
26.03.2020 Kragujevac

Oko 200 radnika Zastava oružja završava ugovorene poslove

Oko 200 radnika Zastava oružja završava ugovorene poslove Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje", u kojoj je zaposleno oko 2.500 radnika, većina je na plaćenom odsustvu zbog prevencije širenja korona virusa, dok je oko 200 oružara ostalo da radi kako bi se u roku završili ugovoreni poslovi.


Projekt menadžer Zoran Šušić rekao je za agenciju Beta da jedan broj radnika završava poslove u proizvodnji da bi se ispoštovale ranije ugovorene obaveze prema kupcima.

On je objasnio da je reč o važnim poslovima od kojih fabrika zarađuje za plate radnika.

Prema rečima Šušića, za sve radno angažovane je obezbeđena zaštitna oprema i poštuju se sve mere u cilju prevencije rizika od koronavirusa.

Posle završetka smene njihov radni prostor se dezinfikuje svakoga dana.

U fabrici je angažovan i manji broj radnika na održavanju mašina i opreme, energetskih postrojenja, a obezbeđenje fabrike radi uobičajeno.

Odluku o odlasku radnika na plaćeno odsustvo do 23. do 29. marta doneo je krizni štab fabrike u subotu s tim da minimalni broj radnika bude angažovan u najvažnijim celinama.

S druge strane, u Samostalnom sindikatu smatraju da fabrika treba u potpunosti da prekine rad i da je zdravlje radnika u ovom trenutku najvažnije.

Kako je juče potvrđeno, u fabrici "Zastava oružje", jedna radnica je zaražena koronavirusom i leči se na Infektivnoj klinici u Kragujevcu.

Ona je radila do 13. marta u galvanizaciji, pogonu fabrike Zastava oružje koji je prekinuo rad dva dana kasnije.

U fabrici navode da je služba integrisane zaštite fabrike evidentirala 26 osoba sa kojima je bila u direktnom ili indirektnom kontaktu i oni su u kućnoj izolaciji.

Kako se pretpostavlja, ta žena je zaražena virusom na jednoj proslavi u Čačku.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side