19.02.2019 Beograd

Đorđević: Vlada Srbije izdvojila 270 miliona dinara za bolji položaj osoba sa invaliditetom

Đorđević: Vlada Srbije izdvojila 270 miliona dinara za bolji položaj osoba sa invaliditetom Foto: Beta, Ministarstvo za rad
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je Vlada Srbije u ovoj godini izdvojila 270 miliona dinara za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.


"Programski konkurs za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom je u završnoj fazi i trenutno razgovaramo o tome na koji način ćemo da rasporedimo sredstva koja su predviđena u budžetu", kazao je on novinarima posle sastanka sa 34 udruženja osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Po rečima ministra, u 2019. je za osobe sa invaliditetom izdvojeno 30 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

"Na programskom konkursu bilo je 43 predloga udruženja osoba sa invaliditetom sa ukupnim iznosom od oko 359 miliona dinara. Devet predloga nije prihvaćeno iz formalnih odnosno pravnih razloga", rekao je Đorđević.

On je ocenio da opredeljena finansijska sredstva za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji treba da budu raspoređena ravnomerno.

"Odlučili smo da zbog toga sva sredstva koja su raspoređena budu objavljena na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na sajtu će biti postavljeni podaci o tome koja udruženja su dobila novčana sredstva i za koje aktivnosti, kao i koliki iznos je u pitanju", objasnio je ministar.

Đorđević je kazao da prošle godine samo jedno udruženje osoba sa invaliditetom u Srbiji nije opravdalo dodeljena finansijska sredstva.

"To udruženje ove godine neće dobiti novac, a biće utvrđeno i na koji način će nadomestiti prošlogodišnja sredstva", dodao je ministar.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side