15.11.2018 Beograd

Đorđević: Srbija mora da drži korak sa svetom, a ne da kaska

Đorđević: Srbija mora da drži korak sa svetom, a ne da kaska Foto: Beta, Ministarstvo za rad
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da veruje da će Srbija uspeti da vlada erom digitalizacije i prilagodi je u korist svojih građana.


"Srbija mora da drži korak sa svetom, a ne da kaska. Era digitalizacije je nešto što nam polako, ali sigurno dolazi i sa sobom donosi nove promene, kako zakonske tako i u odnosu prema radu i poslu", kazao je Đorđević, a prenelo je Ministarstvo za rad.

On je na 18. sednici Skupštine Unije poslodavaca Srbije "Socijalni dijalog i digitalizacija" kazao da je obaveza Vlade Srbije da brine o svojim građanima i obezbedi im bolji materijalni položaj i pravo na dostojanstven rad.

Ministar je istakao da se Vlada aktivno bori protiv rada na crno, omogućavajući ujedno i bolju bezbednost i zaštitu na radu naših građana.

Đorđević je zahvalio Uniji poslodavaca na razumevanju i saradnji, dodajući da je socijalni dijalog poslodavaca, sindikata i države veoma bitan, jer jedino zajedničkim dijalogom može da se dođe do najboljeg rešenja za građane Srbije.

Ministru Đorđeviću je uručena zahvalnica Unije poslodavaca Srbije, kao priznanje za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju socijalnog dijaloga u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta u Srbiji.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side