Đorđević sa delagcijom MMF o unapređenju sistema socijalne zaštite
11.10.2019 Beograd

Đorđević sa delagcijom MMF o unapređenju sistema socijalne zaštite

Đorđević sa delagcijom MMF o unapređenju sistema socijalne zaštite Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o budućim planovima ministarstva i dosadašnjim rezultatima, posebno o unapređenju sistema socijalne zaštite i penzionog sistema, kao i o borbi protiv sive ekonomije.

Đorđević je predstavio delegaciji MMF-a koju predvodi Jan Kejs Martejn, set zakona čije se usvajanje očekuje u narednih godinu dana i istakao da je jedan od njih i zakon o penzionom i invalidskom osiguranju, saopšteno je iz ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju, Đorđević je rekao da je briga o najstarijim građanima jedan od prioriteta rada resornog ministarstva te se u skladu sa tim veliki broj aktivnosti usmerava na poboljšanje njihovih uslova života.

"Dosadašnja saradnja sa MMF-om bila je na visokom nivou i nastojaćemo da i u budućnosti nastavimo tu dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo, a u korist građana Republike Srbije", istakao je ministar i zahvalio MMF-u na podršci.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda pohvalila je dosadašnje rezultate ministarstva istakavši da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje saradnje, te da je njihova podrška Srbiji uvek prisutna, dodaje se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side