Đilas sutra razgovara sa upravom Luke Beograd
06.07.2011 Beograd

Đilas sutra razgovara sa upravom Luke Beograd

Đilas sutra razgovara sa upravom Luke Beograd
Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas razgovaraće sutra odvojeno sa predstavnicima malih akcionara i sa menadžmentom i vlasnicima Luke "Beograd".

Udruženje akcionara Luke "Beograd" 28. juna je saopštilo da očekuje da će Grad Beograd, ako namerava da preuzme Luku "Beograd", ponuditi i da otkupi njihove akcija.

To udruženje, koje okuplja male akcionare, navelo je da ima 873 člana, da odlično sarađuje s kompanijom Vorldfin (Worldfin) koja je većinski vlasnik Luke i podržava realizaciju projekta "Grad na vodi" koji je izradila ta kompanija.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dan pre toga rekao je da je Grad spreman da od vlasnika kupi Luku "Beograd" po ceni po kojoj je privatizovana, što je oko 40 miliona evra, dok Vorldfin za svoj paket akcija traži 74 miliona evra.

Beko je Đilasu prošle nedelje predložio da se sastane sa menadžmentom Luke, kako bi razgovarali o sudbini tog preduzeća i mogućnosti sklapanja javno-privatnog partnerstva i realizaciji projekta poslovno-stambenog kompleksa i marine "Grad na vodi".

Luka Beograd se spori s Gradom Beogradom oko prava na korišćenje zemljišta. Nedavno je Viši sud privremenom merom zabranio da Luka raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.
 

izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side