18.07.2019 Beograd

Direktorka Evropske investicione banke posetila gradilište 'Istočnog kraka Koridora 10'

Direktorka Evropske investicione banke posetila gradilište 'Istočnog kraka Koridora 10' Foto: Beta, MGSIS / Mileta Mircetic
Regionalna direktorka Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, Dubravka Negre je danas posetila gradilište deonice "Istočnog kraka Кoridora 10", budućeg auto-puta od Proseka do Crvene Reke.

Tokom te posete ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović je ponovila da očekuje da radovi budu gotovi najesen.

Negre je istakla da, posle nedavnog završetka auto-puta u Grdeličkoj klisuri, očekuje da do kraja ove godine i bude gotov i "Istočni krak Кoridora 10", te da će ta investicija biti i ekonomski korisna.

"Ovo je veoma važna deonica, 'Panevropski koridor'... Učešće banke (EIB) je 265 miliona evra, pod najpovoljnijim mogućim uslovima kreditiranja na 30 godina, sa kamatnom stopom od 1,6 odsto", rekla je ona.

Negre očekuje da će se iz tog projekta "izvući pouka" o upravljanju investicijama, pripremnim radovima i realizaciji projekata.

Mihajlović je kazala da je EIB dugogodišnji partner Srbije za najveće infrastrukturne projekte - od "Južnog kraka Кoridora 10" kroz Grdeličku klisuru i "Istočnog kraka", preko rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad i drugih projekata.

Dodala je da će Srbija saradnju sa EIB nastaviti i na izgradnji auto-puta od Niša do Pločnika, jednom od pet auto-puteva čija bi izgradnja trebalo da počne ove i iduće godine, piše u saopštenju Ministarstva.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Pregovori o budžetu EU ne napreduju, verovatan novi samit Pregovori o budžetu EU ne napreduju, verovatan novi samit

    Zemlje koje najviše daju u budžet EU blokirale su napredak na specijalnom samitu EU o budžetu i ističu da neće da daju više novca za naredni dugoročni paket potrošnje vredan oko 1.000 milijardi evra.

  • Komisija ispituje povredu konkurencije na tržištu mleka i piva Komisija ispituje povredu konkurencije na tržištu mleka i piva

    Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je posle sprovedene sektorske analize tržišta trgovine na malo u prodavnicama pretežno hranom, pićem i duvanom za period 2017-2018. godina i analize prikupljenih ugovora zaključenih između dobavljača pojedinih proizvoda i njihovih kupaca, pokrenula postupke ispitivanja povrede konkurencije protiv 23 tržišna učesnika.

  • Pošti Srbije 'zlatni sertifikat' u međunarodnom saobraćaju Pošti Srbije 'zlatni sertifikat' u međunarodnom saobraćaju

    Međunarodni biro Svetskog poštanskog saveza (SPS) dodelio je Pošti Srbije "Zlatni A sertifikat za upravljanje kvalitetom u međunarodnom poštanskom saobraćaju", saopšteno je danas.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side