18.07.2019 Beograd

Direktorka Evropske investicione banke posetila gradilište 'Istočnog kraka Koridora 10'

Direktorka Evropske investicione banke posetila gradilište 'Istočnog kraka Koridora 10' Foto: Beta, MGSIS / Mileta Mircetic
Regionalna direktorka Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, Dubravka Negre je danas posetila gradilište deonice "Istočnog kraka Кoridora 10", budućeg auto-puta od Proseka do Crvene Reke.

Tokom te posete ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović je ponovila da očekuje da radovi budu gotovi najesen.

Negre je istakla da, posle nedavnog završetka auto-puta u Grdeličkoj klisuri, očekuje da do kraja ove godine i bude gotov i "Istočni krak Кoridora 10", te da će ta investicija biti i ekonomski korisna.

"Ovo je veoma važna deonica, 'Panevropski koridor'... Učešće banke (EIB) je 265 miliona evra, pod najpovoljnijim mogućim uslovima kreditiranja na 30 godina, sa kamatnom stopom od 1,6 odsto", rekla je ona.

Negre očekuje da će se iz tog projekta "izvući pouka" o upravljanju investicijama, pripremnim radovima i realizaciji projekata.

Mihajlović je kazala da je EIB dugogodišnji partner Srbije za najveće infrastrukturne projekte - od "Južnog kraka Кoridora 10" kroz Grdeličku klisuru i "Istočnog kraka", preko rekonstrukcije pruge Niš-Dimitrovgrad i drugih projekata.

Dodala je da će Srbija saradnju sa EIB nastaviti i na izgradnji auto-puta od Niša do Pločnika, jednom od pet auto-puteva čija bi izgradnja trebalo da počne ove i iduće godine, piše u saopštenju Ministarstva.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • RSE: Šire posledice slabljenja nemačke privrede RSE: Šire posledice slabljenja nemačke privrede

  Slabljenje nemačke privrede koja ide u recesiju moglo bi da ima šire posledice po svetsku privredu koja se već muči s trgovinskim ratovima i neizvesnošću oko Bregzita, ali i dovodi u pitanje ekonomski model najveće evropske privrede zasnovan na štednji, pišu svetski mediji.

 • Ljajić: Direktna šteta od uvođenja taksi je 1,07 milion evra dnevno Ljajić: Direktna šteta od uvođenja taksi je 1,07 milion evra dnevno

  Direktna šteta za Srbiju od uvođenja taksi na srpsku robu koja se prodaje na Kosovo je dnevno približno 1,07 miliona evra, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 • Ministri Srbije i Mađarske o zajedničkom gasnom interkonektoru Ministri Srbije i Mađarske o zajedničkom gasnom interkonektoru

  Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto razgovrali su danas o izgradnji zajedničkog gasnog interonektora, za koji je ocenjeno da je od strateškog značaja za razvoj obe zemlje.

 • Evro sutra 117,83 dinara Evro sutra 117,83 dinara

  Dinar će u četvrtak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,8360 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side