15.11.2017 Beograd

Direktor Goše demantovao navode o vezi fabrike sa premijerkom

Direktor Goše demantovao navode o vezi fabrike sa premijerkom Foto: prtscr ytb
Direktor Fabrike šinskih vozila "Goša" Radiša Savić demantovao je danas da kiparsko preduzeće koje je 100 odsto vlasnik "Goše" ima bilo kakve veze sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, njenim bratom ili bilo kojim drugim nosiocem javne funkcije.

Savić je u saopštenju istakao da je "Goša" privredno društvo koje je 100 odsto u privatnom vlasništvu kiparskog preduzeća "Lisnart holdings limited" i zatražio od državnih organa Srbije pravnu i sudsku zaštitu.

Savić je kazao i da su netačne informacije da je "Goša" "veoma perspektivno privredno društvo sa potencijalno zaključenim višemilionskim ugovorima" i dodao da te spekulacije dolaze od nekih radnika te fabrike koji su u samovlašću "protivzakonito prisvojili fabriku, oteli imovinu stranih vlasnika"

"Pomenuti radnici silom ne dozvoljavaju ovlašćenom direktoru da pristupi u svoju kancelariju, niti dozvoljavaju služebnim licima ovlašćenim od strane vlasnika da pristupe relevantnoj poslovnoj dokumentaciji i da nesmetano nastave sa radom", rekao je Savić.

On je naveo da su od aprila ove godine kad je sadašnji vlasnik preuzeo fabriku radnici bili u štrajku šest meseci, radili su oko 45 radnih dana, a svaki od 350 radnika dobio je po 240.000 dinara.

Savić je saopštio da nije sporno da je u poslovanju privrednog društva došlo do određenih poremaćaja u vidu obaveza prema raznim dobavljačima, "baš kao što i sva druga privredna društva u Srbiji i širom sveta imaju iste izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju".

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je takođe negirala optužbe da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga smederevske fabrike šinskih vozila "Goša".

Ona je kazala da njen brat ima transparentan posao, da radi u multinacionalnoj kompaniji, kao i da je sve čime se bavi pod lupom te kompanije, svih klijenata i kreditora.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Zorana Mihajlović: Srbija najbrža tranzitna ruta Zorana Mihajlović: Srbija najbrža tranzitna ruta

    Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na putevima Srbije danas 20 miliona vozila više nego pre dve godine, da se do kraja godine očekuje 53 miliona vozila, te da od toga korist imaju svi gradjani.

  • Vučić: Srbija na zdravstvo troši više od petine budžeta Vučić: Srbija na zdravstvo troši više od petine budžeta

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija na zdravstvo troši više od petine budžeta i najavio da će ugovor za kompletnu rekonstrukciju Kliničkog centra u Beogradu, vredan oko 69 miliona evra, biti potpisan sledeće nedelje.

  • Premijerka Srbije sutra zatvara Njujoršku berzu Premijerka Srbije sutra zatvara Njujoršku berzu

    Premijerka Srbije Ana Brnabić sutra će tradicionalnim udarcem u zvono zatvoriti Njujoršku berzu (New York Stock Exćange), a potom se sastati sa predsednicom te berze Stejsi Kaningham, najavljeno iz njenog kabineta.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side