15.11.2017 Beograd

Direktor Goše demantovao navode o vezi fabrike sa premijerkom

Direktor Goše demantovao navode o vezi fabrike sa premijerkom Foto: prtscr ytb
Direktor Fabrike šinskih vozila "Goša" Radiša Savić demantovao je danas da kiparsko preduzeće koje je 100 odsto vlasnik "Goše" ima bilo kakve veze sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, njenim bratom ili bilo kojim drugim nosiocem javne funkcije.

Savić je u saopštenju istakao da je "Goša" privredno društvo koje je 100 odsto u privatnom vlasništvu kiparskog preduzeća "Lisnart holdings limited" i zatražio od državnih organa Srbije pravnu i sudsku zaštitu.

Savić je kazao i da su netačne informacije da je "Goša" "veoma perspektivno privredno društvo sa potencijalno zaključenim višemilionskim ugovorima" i dodao da te spekulacije dolaze od nekih radnika te fabrike koji su u samovlašću "protivzakonito prisvojili fabriku, oteli imovinu stranih vlasnika"

"Pomenuti radnici silom ne dozvoljavaju ovlašćenom direktoru da pristupi u svoju kancelariju, niti dozvoljavaju služebnim licima ovlašćenim od strane vlasnika da pristupe relevantnoj poslovnoj dokumentaciji i da nesmetano nastave sa radom", rekao je Savić.

On je naveo da su od aprila ove godine kad je sadašnji vlasnik preuzeo fabriku radnici bili u štrajku šest meseci, radili su oko 45 radnih dana, a svaki od 350 radnika dobio je po 240.000 dinara.

Savić je saopštio da nije sporno da je u poslovanju privrednog društva došlo do određenih poremaćaja u vidu obaveza prema raznim dobavljačima, "baš kao što i sva druga privredna društva u Srbiji i širom sveta imaju iste izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju".

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je takođe negirala optužbe da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga smederevske fabrike šinskih vozila "Goša".

Ona je kazala da njen brat ima transparentan posao, da radi u multinacionalnoj kompaniji, kao i da je sve čime se bavi pod lupom te kompanije, svih klijenata i kreditora.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni

  Udruženi sindikati Srbije Sloga ocenili su danas da najavljene izmene Zakona o radu, koje će kako se navodi, omogućiti poslodavcima da proveravaju razloge zbog kojih zaposleni otvaraju bolovanja i da im daju otkaz ako uoče zloupotrebe, predstavljaju "neviđeni bezobrazluk koji za cilj jedino ima zastrašivanje zaposlenih da rade i kada su bolesni".

 • Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da zemlje regiona moraju bolje da se povezuju, pre svega infrastrukturno, i da iskoriste kineski projekat "Jedan pojas jedan put".

 • Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u programu sa Ruskim železnicama pedvidjen nastavak obnove pruge Beograd-Bar, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

 • Evro danas 118,23 dinara Evro danas 118,23 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,2366 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side