16.10.2018 Beograd

Digitalizacija poslovanja – uvođenje eRačuna

Digitalizacija poslovanja – uvođenje eRačuna Foto: promo
Edukacijska radionica „Digitalizacija poslovanja – uvođenje eRačuna“ polaznike obučava za samostalno upravljanje procesima izrade, slanja, primanja i obrade elektronskih računa (eRačuna) u skladu sa Zakonom o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Edukacija je teorijska gde će se polaznici u potpunosti obučiti za samostalno upravljanje procesima razmene eRačuna - registraciju u sistemu informacijskog posrednika, izradu baze primaoca eRačuna, slanje i primanje eRačuna, potpisivanje, odobravanje, knjiženje i arhiviranje eRačuna u eArhivi kao i pretraživanje eArhive.

 

Šta je elektronski račun i zašto postaje vodeća komponenta digitalizacije poslovnih procesa

Elektronski račun ili eRačun predstavlja najrašireniju elektronsku ispravu u svetu i zbog toga mu pripada centralna uloga u razvoju elektronskog poslovanja tj. digitalne ekonomije uopšteno. eRačun je račun izdat, poslat i primljen u strukturiranom elektronskom formatu koji omogućava njegovu automatsku obradu.

Polaznici edukacije kroz praktični deo predavanja naučiće primiti i knjigovodstveno obraditi eRačun.

 

Benefiti uvođenja elektronskog fakturisanja u poslovanje

Za izdavaoca eRačuna prednost su smanjeni administrativni troškovi pripreme, pisanja i kovertiranja računa, eliminiše se trošak poštarine, brža je dostava računa uz potvrdu dostave računa, a finalno se eRačun arhivira u sigurnu elektronsku arhivu. Prednost za primaoce eRačuna je brzina primanja i obrade računa pri čemu se gotovo u potpunosti elimiše mogućnost ljudske greške, osigurava se brže plaćanje i visoki stepen automatizacije procesa razmene računa. Kako stoji i u samom Zakonu o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, elektronski dokument je jednak papirnom računu. Elektronskom dokumentu ne može se osporiti punovažnost, dokazna snaga, kao ni pisana forma samo zato što je u elektronskom obliku.

Uvođenjem elektronskog fakturisanja u poslovanje, ubrzavaju se i automatiziraju poslovni procesi, smanjuju troškovi poslovanja, ostvaruju značajne uštede pa se potencijalno stvara veći profit u poslovanju, kako u poslovnom sektoru tako i u državnoj upravi.

 

Skladištenje eRačuna u sigurnu i kontrolisanu elektronsku arhivu

eArhiva korisniku mora osigurati sigurno, automatsko čuvanje dokumenta prema propisanim zakonskim rokovima, razvrstavanje i pretragu dokumenta po unapred određenim parametrima, ograničen pristup neovlašćenim osobama. Polaznici edukacije kroz praktični primer će naučiti kako organizirati, pretraživati i zaštititi eArhivu za čuvanje eRačuna i pratećih isprava kao i drugih elektronskih dokumenata.

 

Interno upravljanje eRačunima - digitalizacija poslovnih procesa

U kompanijama gde postupak primanja ili slanja računa zahteva učestvovanje više osoba zbog potpisivanja ili overavanja računa, navedeni procesi u slučaju eRačuna sprovode se digitalnim putem kroz sistem za upravljanje elektronskim (digitalnim) dokumentima (DMS). Upravo zato govorimo o eRačunu kao pokretaču digitalizacije poslovanja, budući da uvođenjem eRačuna digitaliziujemo i druge procese vezane uz razmenu i obradu računa. Prilikom izbora informacijskog posrednika, važno je obratiti pažnju na mogućnost pružanja povezanih usluga slanja i primanja eRačuna, čuvanja u eArhivi i upravljanje procesima kroz DMS. Po završetku edukacije, polazanici će biti osposobljeni za samostalno upravljanje procesima potpisivanja, odobravanja eRačuna, kao i pratećih isprava kroz sistem za upravljanje poslovnim eDokumentima (DMS).

Servis Moj-eRačun je informacijski posrednik za slanje i primanje elektronskih računa, odnosno elektronska razmjenu računa između pošiljaoca i primaoca, i upravljanje celokupnim poslovnim procesom slanja, primanja i arhiviranja eRačuna. Naša eRačun Mreža omogućava jednostavnu razmenu i saradnju između kompanija svih veličina.

 

 

Ovim putem vas obaveštavamo da će 02.11.2018 sa početkom u 09h, u Hotelu Crowne Plaza biti održana prva stručna edukacija povodom procesa digitalizacije poslovanja, uvođenje eRačuna u proces poslovanja pod pokroviteljstvom stručnih konsultanata servisa Docloop Moj-eRačun.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mihajlović: Putarine neće poskupeti do kraja godine Mihajlović: Putarine neće poskupeti do kraja godine

  Do kraja godine neće biti poskupljenja putarine u Srbiji, saopštila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Navela je da je bilo razgovora o uvođenju putarine na magistralnim putevima za kamione, ali da odluka još nije doneta.

 • Analiza AFP: Egipat bi da bude regionalna energetska sila Analiza AFP: Egipat bi da bude regionalna energetska sila

  Egipat koji odnedavno može da sam zadovolji svoje potrebe za gasom, želi da se nametne kao energetska snaga u istočnom Sredozemlju da bi pojačao svoj geopolitički uticaj i oživeo posustalu privredu.

 • Postavljen novi direktor kragujevačke fabrike oružja Postavljen novi direktor kragujevačke fabrike oružja

  Za ovog novog generalnog direktora "Zastava oružje" postavljen je Mladen Petković koji je do sada obavljao dužnost generalnog direktora "Krušik - Valjevo", a dužnosti je razrešen dosadašnji direktor Milojko Brzaković.

 • Evro danas raste na 118,21 dinar Evro danas raste na 118,21 dinar

  Dinar je danas popustio prema evru i zvanični srednji kurs je 118,2159 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side