Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke
14.10.2019 Beograd

Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke

Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini MMF i Svetske banke Foto: print screen
Delegacija Srbije, koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković prisustvovaće Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke u Vašingtonu od danas 14. do nedelje, 20. oktobra.

 

Glavne teme zasedanja su izgledi svetske ekonomije, kretanja na svetskim finansijskim tržištima i "ključni izazovi ekonomskih politika", saopštila je danas NBS.

Delegacija Srbije imaće sastanke s rukovodstvom MMF-a o kretanjima u Srbiji u okviru ekonomskog programa, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike, a s predstavnicima Svetske banke o projektima iz programa saradnje.
U Vašingtonu će se delegacija NBS i Ministarstva finansija Srbije sastati i s drugim učesnicima zasedanja - predstavnicima drugih finansijskih institucija, potencijalnim investitorima i predstavnicima rejting agencija.

Pored plenarnog zasedanja Odbora guvernera MMF-a i zasedanja Odbora guvernera Svetske banke, kao najviših organa upravljanja, biće održani i sastanci savetodavnih organa ovih institucija.

Preko grupacija zemalja koju predvodi Švajcarska, delegacija Srbija će u Vašingtonu učestvovati i u radu Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side