Ističe drugi zastoj u otplati kredita, dužnici biraju dalji način otplate
30.09.2020 Beograd

Ističe drugi zastoj u otplati kredita, dužnici biraju dalji način otplate

Ističe drugi zastoj u otplati kredita, dužnici biraju dalji način otplate Foto: Novi magazin/SA
Zastoj u otplati kredita usled epidemije koranavirusa ističe danas, a banke će dužnicima dostaviti novi plan otplate, putem pošte ili mejlom.


Klijenti banaka koji su prihvatili drugi moratorojum u otplati mesečnih rata, ponuđen krajem jula, će birati dalji način otplate i imaće rok od sedam dana da se izjasne.

Prva mogućnost je da prihvate plan otplate koji ponudi banka, u kome je rok otplate produžen za dužinu trajanja moratorijuma, a kamate iz moratorijuma raspoređene na preostalo vreme otplate kredita.

Druga mogućnost jeste da ođednom plate zaostale rate sa kamatom i nastave otplatu prema dosadašnjem planu, a treća je da plate samo kamatu a da rok otplate kredita produže za broj rata za koje je važio moratorijum.

Drugi moratorijum u otplati kredita prihvatilo je 82 odsto zaduženih građana i 69 odsto preduzeća, a ukupna vrednost zaustavljenih obaveza iznosi skoro milijardu evra.

Prvi moratorijum proglašen je u martu i bio je vredan oko dve milijarde evra.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ivan Sekulović: Siromašne države kao Srbija nisu potrebne Evropskoj uniji Ivan Sekulović: Siromašne države kao Srbija nisu potrebne Evropskoj uniji

  Države sa visokom stopom apsolutnog siromaštva, odnosno velikim brojem stanovnika koji ne mogu da zadovolje ni osnovne životne potrebe, nisu potrebne Evropskoj uniji kao dodatni teret, rekao je danas saradnik Fondacije Centar za demokratija Ivan Sekulović.

 • MK Rizort uveo fleksibilne uslove rezervacije sa kovid garancijom MK Rizort uveo fleksibilne uslove rezervacije sa kovid garancijom

  Kompanija MK Rizort (MK Mauntain Resort) objavila je danas da je uvela fleksibilnje uslove rezervacije sa kovid garancijom, koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti, te da je mesec i po dana pred otvaranje zimske sezone, hotel "Grand" na Kopaoniku spreman da primi goste.

 • Predlozi za oporavak industrije piva Predlozi za oporavak industrije piva

  Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja pivara Srbije o izazovima sa kojima je, u vreme pandemije Kovid 19, suočena industrija piva, kao i o predlozima i inicijativama za oporavak i stabilizaciju poslovanja ove privredne grane.

 • Vladimir Vučković dao ostavku na mesto člana Fiskalnog saveta Vladimir Vučković dao ostavku na mesto člana Fiskalnog saveta

  Vladimir Vučković podneo je ostavku na mesto člana Fiskalnog saveta Srbije zbog odlaska na novi posao u privatnom sektoru, potvrđeno je danas u tom nezavisnom telu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side