CarGo pozvao Apelaciono tužilaštvo da nastavi gonjenje predsednika Komisije za zaštitu konkurencije
17.09.2019 Beograd

CarGo pozvao Apelaciono tužilaštvo da nastavi gonjenje predsednika Komisije za zaštitu konkurencije

CarGo pozvao Apelaciono tužilaštvo da nastavi gonjenje predsednika Komisije za zaštitu konkurencije Foto: Beta / Miljana Veselinovic
Predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić podneli su prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu u kome se traži da izda obavezno uputstvo nadležnom javnom tužiocu da nastavi krivično gonjenje predsednika Komisije za zaštitu konkurencije zbog nesavesnog rada u službi Miloja Obradovića.

"Podneli smo ovaj prigovor jer je Više javno tužilaštvu u vrlo čudnim okolnostima, sa neutemeljenim obrazloženjem i u neobičajenom roku odbacilo krivičnu prijavu protiv Miloja Obradovića", izjavio je Aleksandar Vučić, saopštio je danas CarGo.

On je naveo da rešenje Višeg javnoj tužilaštva "sadrži brojne nedostatke", kao i da potvrđuje deo navoda CarGo-a, "a bez navođenja specifičnih činjenica za odbacivanje, dok su, potpuno neverovatno, citirani čak i pogrešni članovi zakona".

Vučić je rekao da je ovo rešenje postupajućeg zamenika javnog tužilaštva "ne samo pravno apstraktno, već i apsurdno, što ukazuje na prepoznatljiv rukopis političkog pritiska".

"Ovo je i odlična prilika da poručimo da pravosuđe i politika ne idu jedno uz drugo. Pored toga - i da dobijemo odgovore na pitanje – ko je izvršio pritisak na tužilaštvo da u rekordno kratkom roku odbije krivičnu prijavu bez ikakvog obrazloženja", rekao je Vučić.

On je naveo da mu je drago da je tužilaštvo donelo najbržu odluku u istoriji srpskog pravosuđa, ali ne i što je to učinjeno na štetu zakona.

"Ne zameramo postupajućoj zamenici tužioca što ne zna razliku između konkurencije i koncentracije, što samo upućuje da nema znanja iz oblasti tržišne konkurencije, ali se zato postavlja pitanja zašto je upravo postupajuća zamenica donela ovu odluku", upitao je Vučić.

Vučić je istakao da CarGo veruje u častan i savestan rad Apelacionog javnog tužilaštva, te da će nakon ocene svih relevantnih okolnosti biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonski utemeljenu odluku.

"Pozivamo Apelaciono tužilaštvo da odluku donesu istom brzinom pera, kao i Više tužilaštvo, ali u nadi da će zakon biti jedini koji će diktirati njihovu odluku", zaključio je Vučić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side