Čadež: Važno da privrede zemalja regiona nastave da razgovaraju i pokažu politici šta je budućnost
25.05.2019 Beograd

Čadež: Važno da privrede zemalja regiona nastave da razgovaraju i pokažu politici šta je budućnost

Čadež: Važno da privrede zemalja regiona nastave da razgovaraju i pokažu politici šta je budućnost Foto: Z. Raš
Predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana, okupljeni u Кomorskom investicionom forumu (KIF), ocenili su danas na sastanku u Prištini da "čekanje na rešavanje problema u regionu iz prošlosti ne vodi u budućnost", i pozvali vlasti da "nastave da razgovaraju".

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež poručio je da je "jako je važno da privreda nastavi da razgovara i pokaže politici šta je budućnost, a da čekanje nije budućnost" i dodao da je trening kamp ITК u Prizrenu dobra platforma za povezivanje kompanija u regionu, navodi se u saopštenju PKS-a. 

"U ovom, budućem regionalnom, startap habu svoje mesto naći će mladi ljudi, koji će ovde realizovati svoje inovativne ideje i praviti proizvode za velike svetske tehnološke kompanije", rekao je Čadež i najavio da će sledeći put doći sa "predstavnicima velikih u tom sektoru, koji će najbolje pomoći u razvoju projekta".

Predstavnici komora regiona najavili su da će КIF 18. juna u Londonu, u saradnji sa Fajnenšel tajmsom, predstaviti Zapadni Balkan kao "jedinstvenu investicionu destinaciju pred više od 50 velikih međunarodnih investitora".

Najavili su i da će na samitu o Zapadnom Balkanu u Poljskoj početkom jula biti lansirana zajednička platforma za dijalog poslovne zajednice Zapadnog Balkana sa evropskim institucijama, nadležnim za politike i propise važne privredi.

Predstavnici komora su istakli i da КIF uskoro, uz austrijsku, nemačku i podršku EU, počinje i realizaciju "višegodišnjih projekata koji će omogućiti uvođenje dualnog, i unapređenje stručnog obrazovanja, digitalizaciju privreda i podizanje konkurentnosti kompanija na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side