Čadež u Njujorku danas predstavlja region liderima svetskog biznisa
23.09.2019 Njujork

Čadež u Njujorku danas predstavlja region liderima svetskog biznisa

Čadež u Njujorku danas predstavlja region liderima svetskog biznisa Foto: Z. Raš
Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež danas će u Njujorku, pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija (Concordia) predstaviti Zapadni Balkan kao investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

Privredna komara saopštila je da će ovogodišnji samit, koji se traje dva dana, u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, okupiti oko 300 govornika iz SAD i sveta.

Među njima su sadašnji i bivši predsednici država i vlada, kongresmeni i parlamentarci, predstavnici državnih administracija, međunarodnih biznis i finansijskih institucija i organizacija iz drugih oblasti, multinacionalnih kompanija, banaka, fondova, konsultanstkih kuća, univerziteta i instituta, američkih i svetskih medija.

Kako je saopšteno, Čadež će govoriti na plenarnoj sesiji, a jedini je govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

"Čast je govoriti pred tako velikim i uglednim skupom i odlična prilika da glas poslovne zajednice Srbije i regiona čuje toliko uticajnih lidera javnog, privatnog i civilnog sektora, ne samo iz Amerike, već iz celog sveta", rekao je Čadež.

On je kazao da je to šansa da međunarodnoj javnosti, pre svega moćnim svetskim kompanijama - potencijalnim investitorima PKS predstavi novu sliku o regionu, "kao regionu uspeha, a ne sukoba i prepreka - mestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im doneti profit i gde njihove investicije više vrede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu".

Na samitu će biti vlasnici, partneri, predsednici i menadžeri moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, među kojima i svetski poznate kompanije, kao što su: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Saćs, Credit Suiše, Western Union, Mastercard, Walt Disney i drugi.

U saopštenju je navedeno, da će se na gotovo 70 panela, sesija i predavanja učesnici samita tokom naredna dva dana baviti širokim spektrom tema i globalnih izazova - od smanjenja siromaštva i pitanja bitnih za unapređenje zdravlja i obrazovanja svetske populacije, energetske održivosti do digitalizacije i savremenijih tehnologija kao što je 5G mreža.

U agendi skupa su i pitanja od aktuelnih planetarnih ekonomskih sukoba i partnerstava, puteva razvoja privatnog sektora i preduzetništva do vladavine prava, nacionalne bezbednosti, diplomatije i geopolitike.

Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u SAD 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz sveta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rešenja za izazove sa kojima se svet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja međusektorskih partnerstva za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Čadež: Podržimo velike firme da bi sačuvali male Čadež: Podržimo velike firme da bi sačuvali male

    Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da je za dalji oporavak i rast srpske ekonomije posebno važna podrška, i države i komore, velikim preduzećima koja su proteklih meseci, tokom pandemije, probleme rešavala uglavnom svojim sredstvima i sopstvenim snagama.

  • Vučić: Razmatraju se dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede Vučić: Razmatraju se dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razmatraju dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede, kao što su ugostiteljstvo i hotelijerstvo, koji su najpogođeniji krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side