Čadež i Lajtli pozvali evropske privrednike da pomognu Albaniji
05.12.2019 Beograd

Čadež i Lajtli pozvali evropske privrednike da pomognu Albaniji

Čadež i Lajtli pozvali evropske privrednike da pomognu Albaniji Ilustracija / Foto: Medija centar Beograd
Predsednici Evrokomore i Кomorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (КIF ZB6) Кristof Lajtl i Marko Čadež pozvali su danas članice najveće evropske poslovne asocijacije koja okuplja više od 20 miliona kompanija, da pomognu albanskom stanovništvu i privredi pogođenim zemljotresom.


Čadež i Lajtl su u zajedničkom pismu izrazili "najdublje saučešće" porodicama poginulih i apelovali u ime evropske i privrede regiona na "solidarnost kao najveću evropsku vrednost, timski rad i podršku onima kojima je najpotrebnija".

"U vreme kao što je ovo, presudno je da budemo zajedno u podršci i solidarnosti i da pokažemo našim albanskim prijateljima da nisu sami", navodi se u pismu koje prenosi Privredna komora Srbije.

Кompanije iz Srbije i regiona već su se, na poziv Кomorskog investicionog foruma i Privredne komore Srbije, uključile u akciju doniranja pomoći u skladu sa svojim mogućnostima i aktuelnim potrebama koje objavljuje albanska vlada, navodi se u saopštenju.

Čadež je ranije najavio da će posle prve, urgentne podrške, naredni korak biti pomoć u obnovi porušenih i oštećenih objekata, u dogovoru sa albanskim institucijama i komorom.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC

  Srbija treba da traga za direktnim stranim investicijama, a dolazak u Beograd Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), koja će samo kreditima finansirati projekte, znači veće zaduživanje, rekao je danas konsultant za strane investicije Milan Kovačević.

 • Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn

  Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević, najavio je danas izmene Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o strancima da bi se obezbdili veći prihodi države od toga što sve veći broj stranaca iz Srbije radi "na daljinu", za firme u drugim zemljama.

 • Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao danas da očekuje da će se u novembru ove godine videti pri efekti dolaska Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC) i da SAD nudi milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija i infrastrukturne projekte.

 • Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om

  Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side