Budžet Novog Pazara smanjen za 170 miliona dinara
28.10.2020 Novi Pazar

Budžet Novog Pazara smanjen za 170 miliona dinara

Budžet Novog Pazara smanjen za 170 miliona dinara Foto: Novi magazin / SA
Budžet Novog Pazara za ovu godinu biće manji od tri milijarde dinara, pokazuje drugi rebalans budžeta u koji je Radio Sto plus imao uvid.

Planirani prihodi su za oko 170 miliona dinara manji od prvobitno predviđenih, te će budžetski deficit na kraju ove godine iznositi blizu 107,5 miliona dinara.

Poslednjom izmenom budžeta o kojoj će se sutra izjasniti lokalni parlament, za ovu godinu je predviđen prihod od ukupno 2.978.351.000 dinara, dok se ranije planiralo 3,15 milijardi dinara.

Lokalna samouprava smanjenje prihoda očekuje zbog skoro upola manje naplate doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta od kojih će, umesto planiranih 420 miliona, naplatiti nešto više od 248 miliona dinara.

Zbog smanjenja prihoda, izdvajanja za plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi biće manja za oko 12 miliona dinara, a isplate nagrada i bonusa manje za oko četiri miliona.

Umesto planiranih 709 miliona za korišćenje roba i usluga, drugim rebalansom su za to namenjena 563 miliona dinara.

Socijalna davanja biće smanjena za 30 miliona, dotacije sportskim organizacijama za preko 40 miliona, a školama za oko 15 miliona dinara.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side