22.05.2018 Beograd

Brnabić: Uspešno poslovanje Hanekena u Zaječaru potvrda dobre poslovne klime u Srbiji

Brnabić: Uspešno poslovanje Hanekena u Zaječaru potvrda dobre poslovne klime u Srbiji Foto: Beta / Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je investicija holandskog Hajnekena u poslednjih deset godina od 200 miliona evra u Zaječarsku pivaru dokaz da je poslovna klima u Srbiji dobra.

"Želim da zahvalim na investiranju više od 200 miliona evra, trudu, radu i znanju koje je Hajneken uložio u Srbiju u prethodnih 10 godina. Vlada Srbije je na raspolaganju Hajnekenu, kao i svim investitorima, koji su poput vas preneli znanje i iskustvo i na taj način doprineli unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji", rekla je Brnabić prilikom posete toj pivari.

Dodale da je Vlada Srbije, zajedno sa poslovnom zajednicom, nastavlja da radi na tome da poslovna klima bude još bolja, da se investitori, domaći i strani, mali i veliki, u Srbiji osećaju sigurno i da im poslovanje bude izvesno.

Zaječarsku pivaru su posetili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i ambasador Holandije u Srbiji Hendrik van den Dol."Hajneken veruje u ovu zemlju i želi ovde da ostane, cenimo kulturu i vredne ljude u Srbiji", rekao je direktor kompanije Hajneken Srbija Viktor Gillhofer.

Ambasador Holandije je rekao da "Zaječarska pivara i legendarno 'zaječarsko pivo' predstavljaju istinske simbole onoga što se može postići kada se srpsko zanatstvo, dugogodišnja ekspertiza i ljubav prema tradiciji kombinuju sa holandskim inovacijama, modernim (pivarskim) tehnologijama i poslovnim praksama".

 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side