22.05.2018 Beograd

Brnabić: Uspešno poslovanje Hanekena u Zaječaru potvrda dobre poslovne klime u Srbiji

Brnabić: Uspešno poslovanje Hanekena u Zaječaru potvrda dobre poslovne klime u Srbiji Foto: Beta / Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je investicija holandskog Hajnekena u poslednjih deset godina od 200 miliona evra u Zaječarsku pivaru dokaz da je poslovna klima u Srbiji dobra.

"Želim da zahvalim na investiranju više od 200 miliona evra, trudu, radu i znanju koje je Hajneken uložio u Srbiju u prethodnih 10 godina. Vlada Srbije je na raspolaganju Hajnekenu, kao i svim investitorima, koji su poput vas preneli znanje i iskustvo i na taj način doprineli unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji", rekla je Brnabić prilikom posete toj pivari.

Dodale da je Vlada Srbije, zajedno sa poslovnom zajednicom, nastavlja da radi na tome da poslovna klima bude još bolja, da se investitori, domaći i strani, mali i veliki, u Srbiji osećaju sigurno i da im poslovanje bude izvesno.

Zaječarsku pivaru su posetili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i ambasador Holandije u Srbiji Hendrik van den Dol."Hajneken veruje u ovu zemlju i želi ovde da ostane, cenimo kulturu i vredne ljude u Srbiji", rekao je direktor kompanije Hajneken Srbija Viktor Gillhofer.

Ambasador Holandije je rekao da "Zaječarska pivara i legendarno 'zaječarsko pivo' predstavljaju istinske simbole onoga što se može postići kada se srpsko zanatstvo, dugogodišnja ekspertiza i ljubav prema tradiciji kombinuju sa holandskim inovacijama, modernim (pivarskim) tehnologijama i poslovnim praksama".

 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja

  Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je danas u Srbiji počeo sa radom sistem za instant plaćanja, koji će raditi neprekidno i omogućavati prenos novčanih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi.

 • Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad

  Ministarstvo privrede Srbije danas je ponovo produžilo rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.

 • Evro danas 118,48 dinara Evro danas 118,48 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs biće 118,4887 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • U Srbiji sve manje domaćih banaka U Srbiji sve manje domaćih banaka

  Vlasnička struktura banaka u Srbiji u narednim mesecima biće znatno promenjena i po svemu sudeći biće još manje domaćih banaka.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side