08.12.2017 Beograd

Brnabić: U infrastrukurne projekte bi mogle da učestvuju kompanije poput NIS-a

Brnabić: U infrastrukurne projekte bi mogle da učestvuju kompanije poput NIS-a Foto:Z.Ras
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim direktorom NIS "Gazprom njefta" Kirilom Tjurdenjevim, koji joj je saopštio ključne rezultate poslovanja za tekuću i planove te kompanije za narednu godinu.

Brnabićeva je ocenila da je za oporavak srpske ekonomije, pored fiskalne konsolidacije, veoma važno ulaganje u infrastrukturne projekte u kojima bi mogle da učestvuju i kompanije poput NIS-a, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je dodala i da će država učiniti sve kako bi se ovakvim kompanijama olakšalo poslovanje, navodi se u saopštenju.

Generalni direktor NIS-a obavestio je premijerku da su finansijski pokazatelji za ovu godinu bolji od planiranih i značajno viši od prošlogodišnjih.

Naglasio je da su dobri rezultati ostvareni zahvaljujući disciplinovanom sprovođenju mera za povećanje operativne efikasnosti i uvećanju prometa nafte i naftnih derivata.

Kao najvažniji projekti predstavljeni su izgradnja postrojenja odloženog koksovanja i termoelektrane-toplane u Rafineriji Pančevo.

Prema planovima kompanije, ovi projekti biće završeni 2019. godine, navodi se u saopštenju.

 Tjurdenjev je saopštio da je NIS, takođe, opredeljen i za tehnološki razvoj proizvodnje, o čemu svedoči i Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu, u kojem znanje stiču i srpski studenti uključeni u programe Centra.

Izrazio je uverenje da će ciljevi poput digitalizacije i borbe protiv sive ekonomije, prepoznati kao ključni pravci Vlade Srbije, unaprediti poslovanje kompanija i omogućiti brži prosperitet države.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side