23.02.2018 Beograd

Brnabić: RTB Bor je stao na noge

Brnabić: RTB Bor je stao na noge Foto: Beta / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić izavila je danas u Boru da je RTB Bor "stao na noge", da ispunjava sve svoje obaveze i da u potpunosti primenjuje Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR).

"Očekujemo da će dobit ove godine biti 15 odsto veća nego 2017. Ipak, RTB-u su potrebna dodatna ulaganja od oko 300 miliona evra kako bi povećao proizvodnju i zbog toga se traži strateški partner", rekla je premijerka prilikom posete novoj borskoj topionici bakra.

Ona je ocenila da je RTB značajan poslodavac, jer pored toga što upošljava 5.000 radnika, od njegovog kontinuiranog rada indirektno zavisi 20.000 porodica širom Srbije.

Premijerka je ponovila da postoje kompanije zainteresovane za RTB Bor, ali da je važno da se sa tim "ne brza".

"Svako brzanje može da dovede do posledica koje ne treba da imamo", rekla je ona.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski podsetio je da ta kompanija u bruto domaćem proizvodu zemlje učestvuje sa 0,8 odsto i ozbiljan novac uplaćuje u republički budžet.

"RTB Bor je danas na zdravim nogama zbog veće proizvodnje i veće cene bakra, ali prvenstveno zbog velike podrške Vlade Srbije koju ima", rekao je Spaskovski.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kineska kompanija Ziđin zvanično preuzela RTB Bor Kineska kompanija Ziđin zvanično preuzela RTB Bor

  Kineska kompanija Ziđin danas je zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i uplatila 350 miliona dolara za dokapitalizaciju.

 • Evro danas 118,44 dinara Evro danas 118,44 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,4426 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 118,43 din Evro sutra 118,43 din

  Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,4337 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro danas 118,43 dinara Evro danas 118,43 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,4337 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side