07.03.2018 Kopaonik

Brnabić: Poželjan privredni rast baziran na inovacijama

Brnabić: Poželjan privredni rast baziran na inovacijama Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Srbija mora svoj privredni rast da bazira na inovacijama i nije joj dovoljna samo ekonomija zasnovana na investicijama, kazala je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na Kopaonik biznis forumu.

Ona je poručila da će Vlade da nastavi reforme i ubrzati ekonomski rast, a za to ima dobru osnovu jer su mere fiskalne konsolidacije dale odlične rezultate, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je podsetila da je 2017. završena sa suficitom u budžetu, smanjen je javni dug, uspešno završen trogodišnji aranžman sa Međunarodnim monetranim fondom, stabilna je inflacija kao i devizni kurs, a i stopa nezaposlenost je u padu.

"Srbija je 2017. godine bila lider u regionu po privlaćenju stranih direktnih investicija koje su iznosile 2,6 milijardi evra", rekla je ona i ukazala da su svetske rejting agencije poboljšale ocenu za Srbiju, što je dobar signal za investitore.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,14 dinara Evro danas 118,14 dinara

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,1454 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Malinari danas kod ministra poljoprivrede Malinari danas kod ministra poljoprivrede

  Predstavnike Asocijacije malinara Srbije primiće danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović na hitan razgovor oko rešavanja problema otkupa i niske cene malina, najavio je predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

 • Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije

  Konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da su subvencije Vlade Srbije od 9,5 miliona evra nemačkoj kompaniji "Kontinental" za otvaranje Centra za istraživanje i razvoj napravile štetu domaćim IT kompanijama.

 • Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz

  Rusija je najavila uzvratne mere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side