07.03.2018 Kopaonik

Brnabić: Poželjan privredni rast baziran na inovacijama

Brnabić: Poželjan privredni rast baziran na inovacijama Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Srbija mora svoj privredni rast da bazira na inovacijama i nije joj dovoljna samo ekonomija zasnovana na investicijama, kazala je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na Kopaonik biznis forumu.

Ona je poručila da će Vlade da nastavi reforme i ubrzati ekonomski rast, a za to ima dobru osnovu jer su mere fiskalne konsolidacije dale odlične rezultate, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je podsetila da je 2017. završena sa suficitom u budžetu, smanjen je javni dug, uspešno završen trogodišnji aranžman sa Međunarodnim monetranim fondom, stabilna je inflacija kao i devizni kurs, a i stopa nezaposlenost je u padu.

"Srbija je 2017. godine bila lider u regionu po privlaćenju stranih direktnih investicija koje su iznosile 2,6 milijardi evra", rekla je ona i ukazala da su svetske rejting agencije poboljšale ocenu za Srbiju, što je dobar signal za investitore.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kineska kompanija Ziđin zvanično preuzela RTB Bor Kineska kompanija Ziđin zvanično preuzela RTB Bor

  Kineska kompanija Ziđin danas je zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i uplatila 350 miliona dolara za dokapitalizaciju.

 • Penzionerima s najnižim penzijama dodatak do novembra 2019. Penzionerima s najnižim penzijama dodatak do novembra 2019.

  Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom je omogućeno da penzioneri sa najnižim penzijama do novembra naredne godine dobijaju dodatak na penzije od pet odsto, koji je prošlog meseca počelo da prima više od 1,3 miliona penzionera.

 • Evro danas 118,44 dinara Evro danas 118,44 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,4426 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 118,43 din Evro sutra 118,43 din

  Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,4337 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side