12.01.2017

Brnabić: Od filmskih kompanija iz Indije prihod od četiri miliona evra za tri godine

Brnabić: Od filmskih kompanija iz Indije prihod od četiri miliona evra za tri godine Foto: Beta / Miloš Miškov
Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je od indijskih filmskih kompanija koje su snimale u Srbiji u prethodne tri godine ostvaren profit od četiri miliona evra, ocenivši da će rezultat posete premijera Aleksandra Vučić Indiji biti i uvećanje saradnje i u toj oblasti.

Ona je za Radio-televiziju Srbije izrazila očekivanja i da će porasta broj filmskih kompanija iz Indije koje snimaju filmove u Srbiji dovesti i do povećanja broja turista iz te države.

Brnabićeva je rekla i da se po podacima iz Indije, "koja ima brzo rastuću srednju klasu", očekuje da će u naredne dve godine oko 50 miliona njenih građana poseti Evropu i da su očekivanja da "makar mali deo njih dođe u Srbiju".

Prema njenim rečima, filmska industrije i turizam su povezani jer veliki broj građana Indije gleda filmove snimljene u Srbiji i potom želi da se upozna sa zemljom u kojoj su rađeni.

Brnabićeva smatra i da u eri savremenih tehnologija i raznih mogućnosti za prevoz geografska udaljenost između Srbije i Indi ne predstavlja problem za razvoj turizma.

Ona podsetila i da je povećanom broju stranih filmskih kompanija koje snimaju u Srbiji doprinela uredba Vlade Srbije kojom im se, po plaćanju svih obaveza, vraća 20 odsto uložnih sredstava.

"Zahvaljujući tome, u 2016. godine Srbija je imala 15 miliona evra prihoda", rekla je Ana Brnabić koja je izrazila velika očekivanja i od saradnje u oblasti novih tehnologija.

Prema njenim rečima, ;Indija je druga zemlja u svetu, odmah iza SAD, po broju IT inženjera i predstavlja veliku svetsku silu i mnogo može da pomogne Srbiji u toj oblasti.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side