23.11.2017 | 13:18h ► 13:31h Beograd

Brnabić norveškim poslodavcima: Srbija je dobra za poslovanje

Brnabić norveškim poslodavcima: Srbija je dobra za poslovanje Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja završava posetu Norveškoj, danas je u Oslu predstavnicima Konfederacije norveških poslodavaca govorila o ekonomskim reformama i unapređenju uslova za investiciije, saopštila je Vlada u Beogradu.

"Srbija je dobra destinacija za poslovanje i investiranje", napisala je premijerka na Tviteru.

Na sastanku s predstavnicima Konefedracije norveških poslodavaca predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je govorio o izgradnji infrastrukture, prilagođavanju propisa radi poboljšanja uslova poslovanja, o podsticanju fer konkurencije i pozitivnm ocenama međunarodnih finansijskih institucija o Srbiji.

Sastanku u Konfederaciji norveških poslodavaca prisustvovala je i Ingeborg Ofsthus, generalna direktorka "Telenor Srbija" koji je sa dve milijarde evra najveći pojedinačni investitor u Srbiji.

Ofsthus je istakla pozitivna iskustva poslovanja u Srbiji, rekla da su zakonodavne i privredne reforme doprinele unapređenju poslovne klime i pozvala i druge norveške kompanije da investiraju u Srbiji.

Brnabić je juče razgovarala s direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca Kristin Skogen Lund.

Brnabić: Srbija daje aktivan doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Oslu predstavnicima Odbora za spoljne poslove i odbranu norveškog parlamenta da Srbija daje aktivan doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu i da je opredeljena za nastavak saradnje sa Norveškom u oblasti odbrane.

"Pored odličnih bilateralnih političkih odnosa, saradnja Srbije i Norveške u oblasti odbrane veoma je razvijena. Opredeljeni smo za nastavak saradnje u oblasti odbrane, a posebno vojnomedicinske i vojnoobrazovne", rekla je Ana Brnabić, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je navedeno, Norveška je u poslednjih sedam godina značajno podržala reformu sistema odbrane Srbije, sa više od četiri miliona evra u različitim projektima.

Ana Brnabić je izjavila da Srbija daje aktivan doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu i da trenutno 344 pripadnika vojske te zemlje učestvuje u šest misija pod mandatom UN i četiri EU misije.

Premijerka je ponovila da je članstvo u EU ključni spoljnopolitički cilj Srbije i didala da su pomoć i podrška Norveške u sprovođenju reformi izuzetno važni za Srbiju.

Na sastanku sa predstavnicima Odbora za spoljne poslove i odbranu norveškog parlamenta razgovaralo se i o unapređenju saradnje policija dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side