Brnabić: Industrijski park Mihajlo Pupin će otvoriti vrata stručnjacima iz IKT industrije
25.09.2020 | 12:54h ► 13:23h Beograd

Brnabić: Industrijski park Mihajlo Pupin će otvoriti vrata stručnjacima iz IKT industrije

Brnabić: Industrijski park Mihajlo Pupin će otvoriti vrata stručnjacima iz IKT industrije Foto: Beta/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka "Mihajlo Pupin" u Beogradu i ocenila da će taj projekat otvoriti vrata domaćim i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.


Kako je saopšteno iz Vlade, Brnabić je kazala da je projekat, koji su organizovali Privredna komora Srbije i građevinska kineska kompanija "Ćina Road & Bridge Corporation" (CRBC), "još jedna karika u lancu" prijateljstva Srbije i Kine.

"Kompaniju CRBC smo prepoznali kao partnera koji je pouzdan, brz i efikasan i na koga možemo da se oslonimo, zbog čega smo ponosni", navela je premijerka i dodala da je od izuzetne važnosti i to što će otvaranje tog industrijskog parka doprineti tranformaciji srpske ekonomije, modernizaciji i pre svega, ostanku mladih stručnjaka u zemlji.

"Zainteresovani smo da što pre krenemo u izgradnju Industrijskog parka 'Mihajlo Pupin' i potpišemo ugovore sa njegovim budućim stanovnicima", rekla je Brnabić, dodajući da se Srbija trudi da u ekonomiji i spoljnoj politici uspešno drži otvorena vrata prema svetu.

Na konferenciji su učestvovali ambasadorka Kine Čen Bo, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, predstavnici kompanije CRBC, predstavik Privredne komore Srbije Mihajlo Vesović, kao i predstavnik Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

 

Industrijski park Mihajlo Pupin projekat od strateškog značaja

Premijerka Ana Brnabić danas je na međunarodnoj onlajn konferenciji posvećenoj promociji Industrijskog parka "Mihajlo Pupin" u Beogradu izjavila da je to projekat od strateškog značaja za Srbiju koji će otvoriti vrata domaćim, ali i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.

Skup su organizovale Privredna komora Srbije i kineska građevinska kompanija CRBC (China Road & Bridge Corporation).

"Ovo je samo još jedna karika u lancu sveobuhvatnog čeličnog prijateljstva Srbije i Kine. Kompaniju CRBC smo prepoznali kao partnera koji je pouzdan, brz i efikasan i na koga možemo da se oslonimo, zbog čega smo ponosni", istakla je premijerka, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona je ukazala da je, pored strateške saradnje sa kineskim kompanijama, koje će dobiti priliku da šire poslovanje, otvaraju istraživačko-razvojne centre u Srbiji i prenose svoje znanje iz oblasti inovacija, od izuzetne važnosti i to što će otvaranje industrijskog parka "Mihajlo Pupin" doprineti tranformaciji srpske ekonomije, modernizaciji i pre svega, ostanku mladih stručnjaka u zemlji.

"Zainteresovani smo da što pre krenemo u izgradnju tog industrijskog parka i potpišemo ugovore sa njegovim budućim stanovnicima", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, "Srbija se trudi da u ekonomiji i spoljnoj politici uspešno drži otvorena vrata prema svetu, jer se pokazala kao jedna od retkih zemalja u kojima se Istok i Zapad uspešno sreću".

Na konferenciji su učestvovali i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, predstavnici kompanije CRBC, Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

"Želimo da industrijski park 'Mihajlo Pupin' u budućnosti bude glavna destinacija za investicije iz Кine i ključna tačka industrijske i tehnološke saradnje naše dve zemlje, odakle ćemo u budućnosti ostvarivati zajednički ekonomski uticaj na celu Evropu, rekao je Popović.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side