12.03.2018 Beograd

Brnabić i Vujović sa misijom MMF-a

Brnabić i Vujović sa misijom MMF-a Foto:Z.Ras
Na sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra finansija Dušana Vujovića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda konstatovano je da novi Instrument koordinacije politika može da bude dobar modalitet buduće saradnje i podrška Srbiji, jer finansijska podrška, usled uspešno sprovedenih reformi i stabilnih javnih finansija, neće biti potrebna

Kako je saopštila Vlada Srbije, tokom sastanka sumirani su rezultati nedavno uspešno završenog aranžmana sa tom institucijom, kao i najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja.

Istaknuto je i da su ohrabrujući makroekonomski pokazatelji iz januara dokaz da su visoke stope rasta BDP-a u Srbiji moguće kroz nastavak sprovođenja strukturnih reformi.

Za razliku od prošle, trogodišnje saradnje, koja je u fokusu imala stend-baj aranžman iz predostrožnosti, ovom prilikom razgovori su vođeni o prioritetima ekonomske politike u narednom periodu koji će učvrstiti postignute rezultate reformi i obezbediti dugoročan i održiv privredni rast.

Na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Džejms Ruf, bilo je reči i o merama ekonomske politike, institucionalnim i strukturnim reformama koje treba Srbija da sprovede kako bi što pre uhvatila korak sa najrazvijenijim državama Evropske unije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro sutra 118,40 din Evro sutra 118,40 din

    Dinar će sutra oslabiti za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,4079 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side