18.06.2018 Beograd

Brnabić i Faremo o projektima UNOPS u Srbiji

Brnabić i Faremo o projektima UNOPS u Srbiji Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnom direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo o aktuelnim projektima UNOPS u Srbiji i mogućnostima daljeg unapređnja saradnje.

Grete Faremo rekla je da je jedan od ciljeva UNOPS stvaranje dugoročnog sistema podrške Srbiji, navodeći da je veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije.

Brnabić je zahvalila je na dosadašnjoj pomoći UNOPS u realizaciji brojnih projekata, a pre svega, za pomoć u sanaciji štete od poplava proteklih godina.

Ona je kazala da su za Srbiju značajni i projekti Kancelarije vezani za integrisanje zdravstvenog informacionog sistema i usklađivanje zdravstvenog sistema sa normama i standardima Evropske unije, kao i projekti za unapređenje društveno-ekonomskog položaja osetljivih grupa u našem društvu.

Predsednica Vlade navela je da će stupanje na snagu Sporazuma u vezi otvaranja Kancelarije UNOPS u Beogradu u značajnoj meri olakšati realizaciju započetih projekata i omogućiti bolju saradnju sa ovom organizacijom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Intervju Igor Anić: Balkan u fokusu Nemaca Intervju Igor Anić: Balkan u fokusu Nemaca

    Strateški fokus ProCredit grupe je Zapadni Balkan i Istočna Evropa, odnosno Gruzija i Ukrajina, dok je većina bankarskih grupacija fokusirana na Zapadnu Evropu. Međutim, činjenica da je ovaj region naš prioritet zapravo je i ključ našeg uspeha jer mi svoje modele prilagođavamo potrebama regiona

  • Protest bivših radnika Zastava kamioni sutra u Kragujevcu Protest bivših radnika Zastava kamioni sutra u Kragujevcu

    Bivši radnici fabrike "Zastava kamioni" koji traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje staža okupiće se na protestu sutra u devet sati na trgu Kod krsta, u centru Kragujevca.

  • Evro danas 118,04 din Evro danas 118,04 din

    Dinar će danas zadržati istu vrednost prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs biće 118,0438 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side