18.06.2018 Beograd

Brnabić i Faremo o projektima UNOPS u Srbiji

Brnabić i Faremo o projektima UNOPS u Srbiji Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnom direktorkom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo o aktuelnim projektima UNOPS u Srbiji i mogućnostima daljeg unapređnja saradnje.

Grete Faremo rekla je da je jedan od ciljeva UNOPS stvaranje dugoročnog sistema podrške Srbiji, navodeći da je veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije.

Brnabić je zahvalila je na dosadašnjoj pomoći UNOPS u realizaciji brojnih projekata, a pre svega, za pomoć u sanaciji štete od poplava proteklih godina.

Ona je kazala da su za Srbiju značajni i projekti Kancelarije vezani za integrisanje zdravstvenog informacionog sistema i usklađivanje zdravstvenog sistema sa normama i standardima Evropske unije, kao i projekti za unapređenje društveno-ekonomskog položaja osetljivih grupa u našem društvu.

Predsednica Vlade navela je da će stupanje na snagu Sporazuma u vezi otvaranja Kancelarije UNOPS u Beogradu u značajnoj meri olakšati realizaciju započetih projekata i omogućiti bolju saradnju sa ovom organizacijom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Rast BDP-a ove godine 4,2 odsto, inflacija u granicama cilja NBS: Rast BDP-a ove godine 4,2 odsto, inflacija u granicama cilja

  Narodna banka Srbije (NBS) danas je objavila da je povećala projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u ovoj godini sa četiri na 4,2 odsto i da prognozira da će inflacija i u naredne dve godine ostati niska i stabilna i u granicama cilja.

 • Evro danas 118,20 dinara Evro danas 118,20 dinara

  Dinar je danas ojačao za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 118,2032 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Radnici Zastava kamiona prekidaju proteste Radnici Zastava kamiona prekidaju proteste

  Bivši radnici kragujevačke fabrike "Zastava kamioni" tražiće isplatu zaostalih zarada kroz stečajni postupak preduža, a 19. novembra će okončati proteste koje su održavali od letos, rekao je danas Beti predstavnik radnika Milojko Popović.

 • Dragi: Ekonomija evrozone otporna Dragi: Ekonomija evrozone otporna

  Šef Evropske centralne banke Mario Dragi upozorio je danas da usporavanje svetske trgovine predstavlja teret za ekonomiju evrozone ali i da trenutni rast ostaje "otporan" jer potrošači i dalje troše novac a nezaposlenost pada usled reformi.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side