25.01.2019 Beograd

Brnabić: Er Srbija se odlično bori sa jakom konkurencijom

Brnabić: Er Srbija se odlično bori sa jakom konkurencijom Foto: Beta / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da nacionalna avio-kompanija Er Srbija dobro posluje i da se odlično bori sa jakom kokurencijom.

"Kompanijski planovi se prave i menjaju u skladu sa uslovima. Poslovanje Er Srbije je normalno i ona radi u vrlo konkurentnim uslovima", kazala je Brnabić novinarima odgovarajući na pitanje šta će za tu kompaniju značiti to što je Atihad, strateški partner Er Srbije, otkazao ranije ugovorenu nabavku aviona "erbas" za potrebe kompanije u Srbiji.

Ona je podsetila da je će od 1. juna Er Srbija uvesti devet novih linija što će, kako je ocenila, ojačati poziciju Beograda kao regionalnog centra za avio saobraćaj.

Na pitanje šta je Vlada Srbije dobila strateškim partnerstvom sa Etihadom, odnosno Er Srbijom, ona je kazala da treba videti širu sliku i da je to partnerstvo najpre očuvalo radna mesta u bivšem Jatu, poziciiniralo Beograd kao regionalni hab za avio saobraćaj, a prvi put u 55 godina istorije Aerodrom Beograd je imao više od pet miliona putnika.

"To sve ne bi bilo moguće da nemamo nacionalnu avio-kompaniju kao što je Er Srbija", kazala je Brnabić.

Dodala je da to što su uspostavljene brojne avio linije iz Beograda, pa i ona direktna za Njujork, donele dosta novca budžetu Srbije a time i bolje puteve, škole, bolnice.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Prostran: Šećara jedva za domaće potrebe, možda će morati i da se uvozi Prostran: Šećara jedva za domaće potrebe, možda će morati i da se uvozi

  Poljoprivredni proizvođači u Srbiji su ove godine šećernom repom zasejali oko 30.000 hektara, što je polovinu manje nego prošle godine, pa će, zavisno od prinosa, šećera jedva biti dovoljno za domaće potrebe, ali ne i za izvoz, rekao je danas stručnjak za poljoprivredu Milan Prostran.

 • Evro danas 118,07 dinara Evro danas 118,07 dinara

  Dinar će danas neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,0719 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • CarGo: Hvala Briselu jer je čuo naš glas, domaće institucije ne rade CarGo: Hvala Briselu jer je čuo naš glas, domaće institucije ne rade

  Kompanija CarGo je, posle održanih međunarodnih sastanaka, najavila dalje podnošenje dokaza evropskim institucijama zbog kršenja ljudskih prava, a na prvom mestu zbog ugrožavanja prava na rad u Srbiji.

 • Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11 Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11

  Izgradnja Koridora 11, kao što je to bio slučaj i sa Koridorom 10, uveliko kasni, a stručna javnost smatra da su osnovni razlozi za to rđave pripreme radova i projektne dokumentacije, eksproprijacija koja nije obavljena na vreme, nerealna obećanja data iz političkih razloga, ali i nepostojanje domaće građevinske operative, ocenjuje portal Demostat.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side