12.12.2017 Beograd

Brnabić: Broj amandmana na predlog budžeta nije odraz nezadovoljstva poslanika

Brnabić: Broj amandmana na predlog budžeta nije odraz nezadovoljstva poslanika Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne misli da je broj amandmana koji su na Predlog budžeta za 2018. godinu podneli poslanici vladajuće koalicije odraz njihovog nezadovoljstva tim zakonskim rešenjem.

"Dok sam bila u Skupštini Srbije i ono što pratim na televiziji između sastanaka, upravo mi pokazuje suprotno", rekla je ona novinarima.

Kako je navela "čula sam da je ovo jedan od najboljih budžeta, dobro balansiran, usmeren na razvoj, sa dobro oblikovanom politikom Vlade Srbije".

Brnabićeva je kazala da je budžet "slika" prioriteta Vlade Srbije navodeći da on pokazuje da će najviše sredstava biti izdvojeno za prosvetu.

Kako je dodala, amandmanima se pokušava da se u zakonima nešto dodatno poboljša ili nešto promeni na bolje i ne mora da znači da neko ko podnosi amandman nije zadovoljan predlogom budžeta.

Na pitanje novinara kako komentariše da nijedan amandman koji je podnela opozicija na Predlog zakona o budžetu Vlada nije prihvatila, kazala je da Vlada pažljivo čita amandmane i analizira ih i da će usvojiti samo one koji su konstruktivni.

Na Predlog zakona o Budžetu za 2018. godinu stiglo je više od 900 amandmana.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni

  Udruženi sindikati Srbije Sloga ocenili su danas da najavljene izmene Zakona o radu, koje će kako se navodi, omogućiti poslodavcima da proveravaju razloge zbog kojih zaposleni otvaraju bolovanja i da im daju otkaz ako uoče zloupotrebe, predstavljaju "neviđeni bezobrazluk koji za cilj jedino ima zastrašivanje zaposlenih da rade i kada su bolesni".

 • Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da zemlje regiona moraju bolje da se povezuju, pre svega infrastrukturno, i da iskoriste kineski projekat "Jedan pojas jedan put".

 • Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u programu sa Ruskim železnicama pedvidjen nastavak obnove pruge Beograd-Bar, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

 • Evro danas 118,23 dinara Evro danas 118,23 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,2366 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side