12.12.2017 Beograd

Brnabić: Broj amandmana na predlog budžeta nije odraz nezadovoljstva poslanika

Brnabić: Broj amandmana na predlog budžeta nije odraz nezadovoljstva poslanika Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne misli da je broj amandmana koji su na Predlog budžeta za 2018. godinu podneli poslanici vladajuće koalicije odraz njihovog nezadovoljstva tim zakonskim rešenjem.

"Dok sam bila u Skupštini Srbije i ono što pratim na televiziji između sastanaka, upravo mi pokazuje suprotno", rekla je ona novinarima.

Kako je navela "čula sam da je ovo jedan od najboljih budžeta, dobro balansiran, usmeren na razvoj, sa dobro oblikovanom politikom Vlade Srbije".

Brnabićeva je kazala da je budžet "slika" prioriteta Vlade Srbije navodeći da on pokazuje da će najviše sredstava biti izdvojeno za prosvetu.

Kako je dodala, amandmanima se pokušava da se u zakonima nešto dodatno poboljša ili nešto promeni na bolje i ne mora da znači da neko ko podnosi amandman nije zadovoljan predlogom budžeta.

Na pitanje novinara kako komentariše da nijedan amandman koji je podnela opozicija na Predlog zakona o budžetu Vlada nije prihvatila, kazala je da Vlada pažljivo čita amandmane i analizira ih i da će usvojiti samo one koji su konstruktivni.

Na Predlog zakona o Budžetu za 2018. godinu stiglo je više od 900 amandmana.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,38 dinara Evro danas 118,38 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,3800 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom

  Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom o saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom koja je spremna da kreditira nove projekte u Srbiji.

 • Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se Srbija strateški optedelila za ulaganje u železnicu, te da očekuje da će u narednih četiri-pet godina biti rehabilitovane sve najvažnije pruge u zemlji.

 • Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava

  Radnici kompanije "Leoni" u Malošištu kod Doljevca od kojih je zatraženo da prihvate rad duži od jedne radne nedelje i rad prekovremeno, noćni rad i preraspodelu radnog vremena ocenili su da su njihova prava time povređena.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side