Britanski i japanski mobilni operateri zaustavili početak prodaje 5G Huavej aparata
22.05.2019 London

Britanski i japanski mobilni operateri zaustavili početak prodaje 5G Huavej aparata

Britanski i japanski mobilni operateri zaustavili početak prodaje 5G Huavej aparata Foto: Beta, AP
Britanski i japanski mobilni operateri saopštili su danas da privremeno zaustavljaju planirani početak prodaje novih Huavej uređaja, uključujući neke koji mogu da se koriste u novoj generacji mobilnih mreža 5G zbog neizvesnosti oko njihovog rada zbog američkih restrikcija.


Ovakve mere najavili su britanski operateri EE i Vodafon i japanski KDDI i Y! Mobile.

Američka vlada prošle nedelje je ograničila tehnološku prodaju kineskim snabdevačima opreme za telekomunikacije zbog navodnih rizika za nacionalnu bezbednost. Primena odluke odložena je na 90 dana da bi telekom kompanije imale dovoljno vremena da nađu druge snabdevače. Zabrana prodaje deo je šireg trgovinskog rata između Vašingtona i Pekinga.

Britanski Vodafon saopštio je danas da pauzira narudžbe za telefon Mate20X, prvi Huavejov telefon za 5G mrežu, "kao privremenu meru dok vlada neizvesnost oko novih Huavej 5G uređaja".

Generalni direktor operatera EE Mark Alera rekao je da prodaja neće biti nastavljena dok ne dobije informacije i uveravanja o dugoročnom osiguranju da će klijenti imati podršku dok god traje uređaj. Ta kompanija je takođe planirala da prodaje uređaj Mate20X, i posle Huavejev telefon MateX na preklapanje.

EE je saopštio da radi sa Huavejom i Guglom da osigura da može da se sprovedi odgovarajući nivo testiranja i uveravanja o kvalitetu.

Kompanija Y!Mobile, u vlasništvu japanske tehnološke firme e Softbank saopštila je da je odložena prodaja Huavejovog P30 lite, koja je bila zakazana za 24. maj a napravljene narudžbe su otkazane.

Portparol Softbanka rekao je da kompanija želi da se njeni klijenti osećaju sigurno kada koriste njihove proizvode.

Kompanija KDDI je na neodređeno vreme odložila prodaju koja je bila planirana za kraj maja.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.05.2019, 16:28h Sveta

    Vreme je da se instalira novi operator za čitav svet koji neće zavisiti od američke i britanske volje. Mislim da se može živeti bez dolara kao i bez zapadnih sankcija onima koji im ne daju novac. Zato je vreme da Huavej instalira svog globalnog operatora koji će pratiti savremene i buduće tehnološke mogućnosti koje lansira huavej kao i druge kineske i ruske firme. Većina zemaljskog stanovništva uživaće....

Pročitajte i...
  • Čadež: Podržimo velike firme da bi sačuvali male Čadež: Podržimo velike firme da bi sačuvali male

    Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da je za dalji oporavak i rast srpske ekonomije posebno važna podrška, i države i komore, velikim preduzećima koja su proteklih meseci, tokom pandemije, probleme rešavala uglavnom svojim sredstvima i sopstvenim snagama.

  • Vučić: Razmatraju se dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede Vučić: Razmatraju se dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razmatraju dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede, kao što su ugostiteljstvo i hotelijerstvo, koji su najpogođeniji krizom koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side