20.03.2017 Beograd

Nova granica za otplatu kredita 80 godina starosti?

Nova granica za otplatu kredita 80 godina starosti? Foto: pixabay.com
Banke u Srbiji će uskoro pomeriti starosnu granicu za korisnike kredita, sa sadašnjih 75 godina na 80 godina godina, koliko klijent može da ima u trenutku otplate poslednje rate, piše današnji Blic.

Trenutno većina banaka kredite ne odobrava klijentima koji bi u trenutku otplate poslednje rate bili stariji od 75 godina, bez obzira na visinu penzije i urednost u plaćanju obaveze prema banci. U nekim bankama ta granica je i niža, 70 godina.

Prema informacijama Blica, nekoliko najvećih banaka pregovara sa osiguravajućim kućama o pomeranju starosne granice za otplatu kredita o očekuju da će dogovo biti postignut u narednih nekoliko meseci.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Počeo generalni štrajk u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija Počeo generalni štrajk u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija

  U fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) u Kragujevcu jutros u 6.00 počeo je štrajk, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković. On je naveo da radnici štrajkuju obustavom rada na svojim radnim mestima.

 • Evro danas 121,5051 dinara Evro danas 121,5051 dinara

  Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto, a zvanični srednji devizni kurs je 121,5051 dinara za jedan evro, što je najviša vrednost dinara ove godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 121,32 dinara Evro sutra 121,32 dinara

  Dinar će u sredu ojačati prema evru za 0,2 odsto, a zvanični srednji devizni kurs biće 121,3203 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost dinara ove godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Pirotski okrug lider po platama na jugoistoku Srbije Pirotski okrug lider po platama na jugoistoku Srbije

  Na jugoistoku Srbije najvišu prosečnu zaradu u maju imali su zaposleni u Pirotskom okrugu, koja je prema statističkim podacima bila 45.570 dinara.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side