Blagi rast kredita u Srbiji u septembru
11.10.2019 Beograd

Blagi rast kredita u Srbiji u septembru

Blagi rast kredita u Srbiji u septembru Foto: Pixabay
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju septembra ove godine iznosili su oko 2.473 milijarde dinara, što je za 0,7 odsto više nego u avgustu, objavilo je Udruženje banaka Srbije.

Ukupne pozajmice privrede u avgustu iznosile su oko 1.398 milijardi dinara i za 0,6 odsto su bile veće nego prethodnog meseca, a preduzetnika oko 51 milijaradu dinara, što je rast od 0,3 odsto u odnosu na avgust.

Dug stanovništva bankama uvećan je 0,8 odsto, na oko 1.023 milijardi dinara.

Među kreditima stanovništva, gotovinski zajmovi su imali rast od 1,6 odsto, potrošački su bili veći za 0,7 odsto, zajmovi za refinansiranje su smanjeni za 2,3 odsto, stambeni krediti su povećani 0,8 odsto, a poljoprivredni krediti su imali pad od 0,7 odsto.

U kašnjenju otplate na kraju septembra bilo je 4,9 odsto ukupnih bankarskih pozajmica, 0,2 odsto manje nego u avustu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju

    Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija i Turkiš erlajnz postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije, saopštila je danas Er Srbija.

  • Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra

    Paket pomoći, koji je država Srbija namenila privredi i građanima, kako bi ublažila posledice pandemije koronavirusa, do sada ukupno iznosi 5,8 milijardi evra, odnosno 12 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je jedan od najvećih paketa pomoći koji je neka zemlja pripremila, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine

    Svetska banka (SB) objavila je danas da je Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori odobrila 123,2 miliona evra (134 miliona dolara) za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine (SDIP) čiji je cilj da ojača prekograničnu saradnju kroz upravljanje vodnim resursima i da unapredi plovnost vodnog puta i zaštitu od poplave.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side