Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak
06.12.2019 Beograd

Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak

Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak Foto: PrtScn
Radna grupa koja raspravlja o stanju Pošti Srbije ni u nastavku današnje sednice u Vladi Srbije nije postigla dogovor o povećanju zarada zaposlenih u tom javnom preduzeću, saznaje agencija Beta od radnika koji su u štrajku.

Sastanak radne grupe u kojoj su predstavnici Vlade, poslovodstva Pošte, sindikata i zaposlenih biće nastavljen u ponedeljak.

Štrajk poštanskih radnika koji je od ponedeljka započet u više gradova u Srbiji nije organizovao nijedan od sindikata u tom preduzeću, već radnici nezadovoljni zaradom.

U sredu su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarali o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predviđena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.

"Planirano je uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. u martu 2020. godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za ovu godinu. Sve je usklađeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem", saopštila je Pošta Srbije.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side